Ce nu ştiaţi despre ceaiul verde

Ce nu ştiaţi despre ceaiul verde

author
1 minute, 42 seconds Read

Ceaiul verde aduce multe beneficii pentru noi, motivul pentru care acesta este una din cele mai consumate băuturi din lume la fel ca şi apa, depăşind cu mult consumul de lapte şi cafea.

Ce nu ştiaţi despre ceaiul verde

Printre beneficiile cunoscute pe care acesta le aduce sănătăţii se numără şi câteva beneficii mai puţin cunoscute.

Ceaiul verde stimulează memoria şi creşte capacitatea de concentrare.

Pentru aceste efecte el trebuie consumat fierbinte. Cum se întâmplă asta? Consumarea ceaiului fierbinte va dilata vasele de sânge şi ulterior fluxul de sânge spre creier se vă mării stimulând activitatea cerebrală şi prevenind demenţa.

Ceaiul verde poate să fie soluţia ta antistres

În fiecare zi ne lovim de stres, de lipsa de timp şi de oboseală. Ceaiul verde vine în ajutorul nostru menţinând organismul atent şi relaxat întreaga zi cu ajutorul teaninei conţinută.

În completare, continutul de cafeină este un uşor stimul pentru organism, eliberându-se mult mai lent spre deosebire de cafeina din cafea, acesta fiind un avantaj deoarece starea produsă în organism, de revitalizare, de relaxare va fi menţinută mai mult timp în organism faţă de ceea dată de consumul de cafea.

Ceaiul verde previne diabetul si obezitatea

Consumă 4 căni pe zi de ceai şi poţi arde până la 70 calorii. Acesta reduce nivelul colesterolului şi echilibrează nivelul celor două tipuri de colesterol, cel bun şi cel rău, reducând colesterolul rău. Ceaiul verde este de asemenea un aliat de nădejde împotriva afecţiunilor cardiovasculare si a colesterolului

În cazul diabetului infuzia ceaiului ajută la metabolismul lipidelor şi cel al glucidelor, astfel previne creşterea nivelului de zahăr în sânge şi nu în ultimul rând echilibrează metabolismul.

Ceaiul verde stopează apariţia cariilor

Consumat fără zahăr ajută dinţii, prevenind formarea tartrului, datorită fluorurilor şi taninurilor pe care această miraculoasă licoare le conţine. În plus conţine flavonoidele şi antioxidanţii, substanţe benefice pentru dinţii noştri.

Similar Posts