Cum poti deveni un intructor de schi?

Cum poti deveni un intructor de schi?

author
2 minutes, 37 seconds Read

Sa devina instructor de schi este visul multor pasionati de zapada. Pe langa faptul ca sunteti un bun schior, trebuie sa aveti abilitati excelente de predare, in special cu copiii. In plus, familiaritatea cu predarea si multa rabdare sunt esentiale. Sa analizam in detaliu cat costa sa deveniti instructor de schi, ce regiune sa alegeti pentru a profita la maximum de aceasta profesie si tot ce trebuie sa stiti pentru a fi un bun monitor de schi.

Practica: dovediti ca sunteti buni schiori!

Prima provocare cu care va veti confrunta, fie ca este vorba de schi alpin sau snowboarding, va fi o selectie de patru zile pentru un instructor de schi. In prima zi, va avea loc o proba cronometrata de slalom urias. Cei care trec de aceasta etapa vor trece la etapa a doua, care se desfasoara pe parcursul a doua zile si consta in schiatul in camp deschis sub supravegherea comisiei. In cea de-a patra zi se desfasoara probele mai tehnice. Candidatii vor fi testati pe diferite terenuri. Acestia vor trebui sa demonstreze ca sunt familiarizati cu diferite stiluri de schi: viraje largi, viraje cu raza medie, viraje stranse si o incercare libera in teren accidentat. Pentru a trece testul, cei examinati trebuie sa demonstreze

  • capacitatea de a conduce pe margini,
  • centralitatea pozitiei, armonia miscarilor,
  • coordonarea intre membrele superioare si inferioare,
  • capacitatea de a controla viteza,
  • dinamism,
  • o buna adaptare a virajelor la teren.

Pe scurt, toate calitatile necesare unui schior excelent, mai ales unul care trebuie sa ii invete pe altii tehnica perfecta de schi.

Teoria: studiaza, studiaza…

Dupa ce ati trecut acest test de patru zile, intrati intr-un curs de formare a instructorilor de schi care dureaza 90 de zile. Pe parcursul acestei perioade de formare, pe langa lectiile tehnice, are loc o pregatire didactica si metodologica.

Invatam copiii sa schieze: suntem aici pentru a ne distra!

In timpul cursului se acorda o atentie speciala predarii copiilor. Schiul ar trebui sa fie predat ca un joc, astfel incat vacanta sa fie retinuta in mod pozitiv, iar experienta de pe partie sa nu fie traita ca una din sala de clasa.

Inca un mic efort: examenul final

La finalul cursului, candidatii trebuie sa sustina un examen final care, daca este promovat, le permite sa obtina licenta de instructor de schi, ceea ce inseamna ca se pot inscrie in registrul profesional si in diversele comisii regionale.

Dar cat costa sa devii instructor de schi?

Costurile pentru testul de aptitudini si pentru cursul de formare variaza de la o zona la alta, dar nu sunt neglijabile. Luati in considerare angajamentul necesar, atat in termeni de bani, cat si de timp. Multi dintre noii instructori de schi sunt studenti universitari care vor practica timp de cativa ani in timpul lor liber, apoi vor continua sa faca altceva (ingineri, avocati etc.), asa ca s-ar putea sa nu merite.

Ce regiune sa alegeti pentru a va pregati?

Desi este adevarat ca selectiile sunt conduse de fiinte umane, cu tot ceea ce implica acest lucru in ceea ce priveste subiectivitatea rezultatelor, este de asemenea adevarat ca, daca ai nivelul necesar pentru a deveni instructor de schi, vei deveni unul.

Similar Posts