După ce au petrecut ani pentru a săpa un tunel de 103 metri lungime, o echipă de arheologi mexicani au adunat 50.000 de relicve din interiorul orașului antic Teotihuacan din Mexic.
Rămășițele, care ar putea oferi o perspectivă nouă a unui oraş impresionant, au fost neatinse de aproape 2.000 de ani.
Oraşul Teotihuacan situat la aproximativ 50 km nord-est de Mexic, a fost construit între primul și al șaptelea secol d.Hr., și cuprinde o răspândire de temple, care sunt stabilite pe principii geometrice și simbolice.
Cea mai impresionantă clădire a oraşului este, fără îndoială, Piramida Soarelui, una dintre cele mai mari piramide din lume.
Acesta a fost reconstruită de către arheologi cu ceva timp în urmă, dar se consideră că au făcut o greșeală în ceea ce priveşte numărul de nivele a acestei structuri speciale.
Noile descoperiri au fost făcute de către liderul de proiect Sergio Gomez și echipa sa. Ei au scos mormane de murdărie și de roci, folosind roboți comandaţi de la distanță, însă a meritat tot efortul deoarece a descoperit o comoară.
Artefactele antice descoperite includ scoici, oase de animale, bijuterii, ceramică și semințe.
De asemenea, ei au găsit rămăşiţe a trei camere nedescoperite anterior, ceea ce ar putea sugera că elita orașului poate fi îngropata în interior. Însă mai au încă mult de săpat pentru a mai afla câteva din secretele oraşului.