12 lucruri pe care nu le ştiai despre produsele de tip fast food

12 lucruri pe care nu le ştiai despre produsele de tip fast food

author
3 minutes, 37 seconds Read


Produsele de tip fast food fac parte din viaţa noastră, mulţi fiind cei care aleg mai degrabă să îşi ia un meniu savuros decât să gătească o cină elaborată.

12 lucruri pe care nu le ştiai despre produsele de tip fast food

Iată o listă a unor curiozităţi pe care nu le ştiai despre produsele de tip fast food:

1. Toate produsele au acelaşi gust
Restaurantele de tip fast food ştiu ce fel de gust preferă clienţii aşa că se asigură că toate produsele lor au acelaşi gust. În acest fel sunt siguri că gusturile clienţilor vor fi satisfăcute imediat.

2. Burgerii sunt preparaţi pe loc
În cea mai mare parte a restaurantelor de tip fast food burgerii sunt preparaţi în doar 30 de secunde. Burgerii sunt îngheţaţi înainte, apoi preparaţi.

3. Mâncarea este gândită să fie mâncată repede
Într-un fast food mâncarea este mestecată în medie de 12 ori. De regulă mâncarea este mestecată de 15 ori, aşa că cu cât mesteci mâncarea mai puţin, cu atât îţi va fi de foame mai repede.

4. Toate logo-urile fast food-urilor sunt create în aşa fel încât să îţi crească apetitul Culorile roşu şi galben sunt folosite cu un scop în logo-urile restaurantelor. Se combină perfect şi îţi transmit un mesaj subliminal care te face să te opreşti şi să îţi cumperi ceva de mâncare. De altfel în marketing combinarea celor două culori e cunoscută sub denumirea : “teoria ketchup-ului şi a mustarului”.


5. În toate restaurantele fast food ţinta finală este să îţi vândă cât mai mult

Potrivit unor studii este mai greu să refuzi ceva care îţi este oferit în mod direct. 85% din oameni comandă mai mult decât ar fi avut intenţia iniţial la sugestia celor care îi servesc.

6. O cola standard este de fapt o cola normală
Dacă vrei să măreşti cantitatea de băuturi pe care o vinzi tot ce trebuie să faci este să măreşti porţiile. Oamenii vor alege din instinct băuturile mari sau medii tocmai din motivul că aceste băuturi sunt standard. Însă de fapt standard înseamnă mare, iar dacă nu specifici ce fel de băutură vrei să bei, cei de la restaurant îţi vor da întotdeauna o băutură mare.

7. Mâncarea pe grill este de fapt o iluzie
Burgerii pe care îi mâncaţi în restaurantele de tip fast food sunt semipreparați înainte şi apoi îngheţați. În fast food-uri se foloseşte de cele mai multe ori doar o aromă de afumătură pentru a crea impresia că burgerii au fost prăjiţi pe grill.

8. Nici salatele nu sunt cea mai sănătoasă opţiune
Deşi ai putea să crezi că dacă consumi o salată mănânci ceva sănătos nu acelaşi lucru se poate spune despre topping-urile de pe ele.

9. Cafeaua poate să fie periculoasă
Anumite restaurante de profil îţi oferă cafeaua în pahar de poliester. Însă poliesterul conţine un produs chimic care odată expus la lichidele fierbinţi poate să afecteze sistemul nervos şi să reducă puterea de concentrare.

10. Ouăle
Ouăle din fast food-uri nu sunt întotdeauna ouă reale fiind mai degrabă un amestec de ouă şi un produs sintetic asemănător oului, care este format din glicerină, dimetilpolisiloxan (o formă de silicon) şi E552 un aditiv alimentar. Acum că aţi citit asta nu credeţi că e mai bine să vă pregătiţi chiar voi un mic dejun sănătos?

11. Nici Cola nu e chiar ce pare
Dacă vi se pare că Cola pe care o beţi la fast food nu are acelaşi gust cu cea pe care o cumpăraţi din magazin, ei bine aveţi dreptate. În restaurante se amestecă concentrat de suc şi apă pentru a da impresia că sucul este proaspăt.

12. Nu lăsaţi să se răcească mâncarea
Mâncarea de la fast food e făcută să fie consumată imediat. De exemplu, cartofii prăjiţi ar trebui consumaţi în aproximativ cinci minute de la cumpărare deoarece după aceea nu mai au gust, aşa că până ajungeţi acasă cu ei s-ar putea să nu îi mai puteţi savura.

Similar Posts