Locuri faimoase datorită unor atracţii ciudate

Locuri faimoase datorită unor atracţii ciudate

author
3 minutes, 5 seconds Read

Destinaţii populare de vacanţă din întreaga lume sunt cunoscute pentru monumente impresionante, clădiri înalte, alimente gustoase, sau pentru cultura lor exotică. Locurile de pe această listă sunt cunoscute doar din cauza unor atracţiile foarte ciudate!

5781715

Bubblegum Alley

Bubblegum Alley în San Luis Obispo, California, este doar unul dintre acele locuri. În timp ce originile sale sunt vagi, el este cel mai bun punct de reper. Este o stradă de 20 de metri stabilită încă din anul 1970. Tot peretele din apropierea străduţei este plin de gumă de mestecat. Nu există încă o dezbatere pentru a stabili dacă există vreo valoare în păstrarea atracţiei. A fost o sursă de inspiraţie pentru artişti şi poeţi, in plus, multe tradiţii de colegiu în curs de desfăşurare sunt construite în jurul aleii.

Oraşul Moş Crăciun

Atunci când se încerca să se înfiinţeze un oficiu poştal în 1856, într-un mic orăşel din Santa Fe, Indiana,nimeni nu știa ca urma să se confrunte cu o problemă. Guvernul respingea în mod repetat cererea, până când numele orăşelului nu era schimbat. După mai multe întâlniri oraşul a primit numele de Moş Crăciun. Pe toate scrisorile trimise din acest orăşel la expeditor apare numele „Moş Crăciun”. Cum ar fi să primeşti o astfel de scrisoare?

8841430

Isla de las Munecas

În urmă cu aproximativ 50 de ani, un om pe nume Don Julian Santana Barrera a început să agațe păpuși în copaci pe o mică insulă la sud de Mexico City, despre care v-am vorbit AICI.

Se presupune că, Don Julian a găsit corpul unei fetiţe în apă, înecate. Ulterior a fost găsită o păpușă în apropiere și deoarece el presupune că a aparținut fetei a pus-o într-un copac din apropiere.

Omul și-a petrecut restul vieții sale căutând păpuși și agăţându-le în copaci din respect pentru spiritul ei. În anul 2001, corpul Don Julian a fost găsit în același loc ca și al fetiţei. Localnicii cred că acest loc este unul fermecat, astfel a devenit o atracţie turistică.

Hakone Kowakien Yunessun

Hakone Kowakien Yunessun în Japonia oferă o experiență unică de spa. Situat în Hakone, Japonia, acest complex oferă numeroase opțiuni de baie. Aceste opțiuni variază de la ceai verde, sake și vin, la ciocolată de Ziua Îndrăgostiţilor.

9307524

Templul Karni Mata, India

Templul Karni Mata din Rajahstan nu este doar un refugiu al rozătoarelor, ci şi un loc unde acestea sunt venerate. A fost construit la începutul secolului XX de maharajahul Ganga Singh din Bikaner, în onoarea lui Karni Mata. Rozătoarele sunt atât de importante în acest templu, încât dacă un locuitor al acestuia moare accidental va fi înlocuit cu o replică din aur masiv. Mai multe detalii poți să citești în articolul de AICI.

Închisoarea Bang Kwang , Thailanda

În Bangkok puteţi vizita oricând penitenciarul local. Se achită o sumă de bani reprezentând biletul de intrare şi astfel puteţi interacţiona cu deţinuţii. Bastionul fortificat poate găzdui până la 7.000 de infractori închişi pentru diferite delicte.

Riverside, Iowa

În cazul în care un loc poate fi faimos pentru ceva ce nu s-a întâmplat, Riverside, Iowa ar fi cu siguranţă în top. Fanii Star Trek au declarat acest loc ca fiind oraşul unde s-a născut James T Kirk. Acesta, nu numai că este fictiv, dar este, de asemenea, stabilit şi în viitor. Oraşul are o placă de comemorare,si desigur există şi un muzeu Star Trek.

Similar Posts