Iată care sunt vegetalele care conţin cele mai multe pesticide

Iată care sunt vegetalele care conţin cele mai multe pesticide

author
2 minutes, 35 seconds Read

Varietatea produselor BIO este din ce în ce mai mare deoarece sunt mai căutate de către consumatori. Problemele apărute datorită pesticidelor sunt din ce în ce mai mediatizate şi mai cunoscute, motiv pentru care mulţi consumatori se orientează către produsele naturale care nu conţin astfel de substanţe.

Pesticidele sunt principala cauză pentru care copiii nu cresc şi în plus acestea pot acţiona ca agenţi cancerigeni sau afecta sistemul endocrin.

Environmental Working Group (EWG) a publicat o listă cu cele mai contaminate produse pentru a încerca să le evităm cât mai mult posibil.

Pentru această listă s-au luat probe din fructe şi legume, mai mulţi ani consecutiv. Se pare că mărul este în fruntea clasamentului.

“Premiza este că oamenii nu vor să mănânce pesticide împreună cu fructe şi legume. De aceea continuăm să le spunem cumpărătorilor despre produsele chimice folosite în agricultură şi care apar în fructe şi legume, pentru a le da posibilitatea să mănânce sănătos”, a declarat preşedintele şi cofondatorul EWG, Ken Cook.

“Noi vă spunem să mâncaţi fructe şi legume, dar, ştiind care sunt cele care au o concentraţie mai mare de pesticide, puteţi opta pentru variantele organice, dacă sunt disponibile sau vi le permiteţi sau puteţi să folosiţi lista produselor curate”, adaugă Sonya Lunder, analist în cadrul EWG.

Iată care sunt legumele cu cea mai mare concentraţie de pesticide, conform celor de la Descopera.ro

Merele
Consumate cel mai mult în România, se pare că merele sunt cele care conţin cele mai multe pesticide din fructele şi legumele analizate. Aproximativ 99% din merele analizate au avut pe ele cel puţin un tip de pesticide.

Piersicile
Şi piersicile au multe pesticide pe ele. Din fructele analizate 98% au avut substanțe nocive.

Nectarinele
Un procent de 97% din fructele analizate conţineau cel puţin un tip de pesticide.

Căpşunile
Pe căpşuni s-au găsit un număr foarte mare de tipuri de pesticide. Într-o singură căpşună sunt 13 tipuri diferite de pesticide.

Strugurii
Pe o singură boabă de strugure au fost depistate un număr de 15 pesticide.

Ţelina
Şi pe ţelină au fost descoperite un număr mare de pesticide.

Spanacul
Frunzele verzi de spanac conţin un număr ridicat de pesticide, însă este mai scăzut faţă de anul trecut, când spanacul se află pe locul şase în acest clasament.

Gogoşarii
Pe un singur gogoşar au fost gasite un număr de 15 pesticide.

Castraveţii
La fel ca şi anul trecut castraveţi sunt trecuţi pe locul numărul 9 în acest clasament. Pe un singur castravete au fost găsite un număr de 11 pesticide.

Roşiile Cherry
O singură roşie conţinea 15 tipuri diferite de pesticide.

Mazărea
Şi mazărea se află în acest top. O singură mostră conţine un număr de 11 pesticide diferite.

Cartofii
Raportat la greutate un singur cartof conţine o cantitate mare de pesticide.

Similar Posts