Nu mai face asta niciodată! Iată câteva decizii de moment pe care ajungi să le regreţi în timp

Nu mai face asta niciodată! Iată câteva decizii de moment pe care ajungi să le regreţi în timp

author
3 minutes, 58 seconds Read

În iureşul mult prea repede al vieţii luăm decizii în fiecare zi care ajung să ne afecteze pe termen lung deşi poate în acele momente ni s-a părut cea mai bună idee.

Şi totuşi ar trebui să reflectăm de două ori înainte de a lua orice decizie pentru că rezultatele deciziilor de acum se vor vedea în timp reflectându-se asupra noastră.

Munceşti prea mult.
Cu toţii vrem să avem independenţa financiară, aşa că trebuie să muncim pentru acest lucru. Cu toate acestea, când muncim prea mult, ne dispare capacitatea de a aprecia valoarea muncii iar aceasta tinde să devină o povară care ne privează de bucuria pe care o putem obţine de pe urma ei. În timp, transmitem celor din jur mesajul că a fi adult este o sarcină atât de dificilă, încât e mai bine să fie evitată. Iar copiilor noştri le transmitem că banii sunt mai importanţi decât timpul petrecut cu ei sau făcând ceva ce ne place.

Menţii relaţii toxice.
Aşa cum mâncarea de proastă calitate ne poate afecta corpul, şi relaţiile toxice ne pot distruge sănătatea mentală şi emoţională. Acestea relaţii pot fi de orice fel: cu partenerul de viaţă, cu un coleg de clasă, un şef, părinţii, poate chiar un vecin de bloc.

Cum ştii când o relaţie e toxică? Analizează felul în care interacţiunea cu oamenii respectivi îţi afectează viaţa. Cât de bine te-ai simţi dacă nu ai avea de-a face cu aceşti oameni? Dacă viaţa ta pare mai bună fără ei (sau cu mult mai puţin timp petrecut cu ei), ţine-i la distanţă şi mergi în continuare pe drumul tău.

Îţi ignori propriile sentimente. Acest lucru este valabil atât pentru sentimentele pozitive, cât şi pentru cele negative. Fie că ai fi vrut să spui “te iubesc”, fie că ai fi vrut să-ţi exprimi mânia şi frustrarea, oricum vei regreta că ai pierdut momentul. Aceste sentimente nespuse se pot aduna în tine şi pot să te facă să îţi dezvolţi sentimente de frustrare sau de ură. De aceea e bine să spui ce ai de spus când ţi se oferă şansa.


Urmăreşti un vis care nu-ţi aparţine.

Fie că vrem să facem pe plac părinţilor, partenerului sau unui mentor, ne putem păcăli singuri că ne dorim un anumit lucru care de fapt poate să fie un lucru pe care şi-l doresc ei şi aşteptă de la tine să îl împlineşti. Este alegerea noastră să ne definim pe noi înşine în funcţie de ce facem pentru alţii, nu pentru noi înşine.

Nu este nimic rău în a fi generos şi bun, însă lipsa respectului de sine sau a limitelor este un lucru pe care nu-l găsim la oamenii fericiţi şi de succes.

Petreci mai mult timp cu echipamentele electronice decât cu oamenii. Ne iubim electronicele, evident. Dar este important să păstrăm un echilibru între timpul petrecut cu oamenii şi timpul petrecut conectaţi la URL-uri. Este atât de uşor să ne lăsăm prinşi de telefoane, tablete, laptopuri, încât uităm să ne bucurăm de natură, de mângâierea unei adieri de vânt sau de cântecul păsărilor. În acest fel riscăm să pierdem oameni dragi, reali care sunt lângă noi gata să ne asculte, să ne ofere mângâiere în detrimentul unei lumi virtuale care nu are nimic de oferit.


Îţi neglijezi sănătatea.

Nu avem parte decât de un corp în această viaţă, de aceea merită toată atenţia pe care i-o putem acorda. Corpul nostru are nevoie de îngrijire, alimentaţie echilibrată şi mişcare.

Mulţi dintre noi încep să înţeleagă caracterul trecător al vieţii abia când au o problemă de sănătate. Atunci apar şi regretele că nu au luat măsuri din timp şi apelează la acţiuni extreme pentru a remedia situaţia – însă este mult mai greu să repari un lucru care s-a stricat deja, decât să previi deteriorarea lui de la bun început.

Nu strângi bani pentru zile negre.
Întotdeauna apar cheltuieli neprevăzute. E bine să fii pregătit pentru ele. Economiile, care pot folosi pentru o boală neprevăzută, pierderea neaşteptată a locului de muncă sau a unei persoane apropiate, pot diminua semnificativ stresul unei situaţii, care, oricum, are suficientă încărcătură emoţională.

Similar Posts