Sunt convins că majoritatea dintre voi ați văzut măcar o emisiune pe Discovery Channel din categoria “Cum se fabrica…”.
Dacă nu ați văzut încă, iată un scurt filmuleț în care ne sunt prezentate aspect mai puțin cunoscute din procesul tehnologic prin care se prepară cremvustii.
Considerați un preparat nesănătos, dar în același timp foarte gustos, ei sunt făcuți din tot felul de bucăți de carne și tendoane, având un conținut crescut în grăsimi. Pe lângă acestea în compoziția lor găsim nitriți, nitrat de sodium, E250, E251 care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic și dau mezelurilor acea culoare rozalie.
Se pune sare și condimente, iar apoi apă, rezultatul fiind ceva care seamănă ca aspect cu noroiul.
Se pune sirop de porumb, pentru un gust mai dulce, iar amestecul astfel obținut se trece printr-un aparat, pentru obținerea unei paste mai fine.
Produsul final este pus într-un învelis special, nu înainte că aerul să fie scos complet din amestec.
Pentru un gust mai bun, acesta este supus unui „dus de fum” și înmuiat în apă sărată, înainte a fi ambalat.
Ți s-a facut foame? Sau greață?