Îți aduci aminte de cowboy-ul din reclamele Marlboro? Uite ce a pățit

Îți aduci aminte de cowboy-ul din reclamele Marlboro? Uite ce a pățit

author
1 minute, 30 seconds Read

Nu cred că cineva poate asocia numele de Eric Lawson, cu o figură cunoscută. Însă dacă îți spun că Eric Lawson a fost cowboy-ul pe care îl vedeai in reclamele Marlboro, s-ar putea cât de cât să știi acuma despre cine este vorba.

Îți aduci aminte de cowboy-ul din reclamele Marlboro? Uite ce a pățit

Eric Lawson, a murit la vârsta de 72 ani. Acesta devenise în anul 1970 imaginea brandului Marlboro, adică aproape se confunda cu cunoscuta marcă de țigări. Lawson a murit pe 10 ianuarie la domiciliul său din San Luis Obispo din cauza unei insuficienţe respiratorii asociate fumatului. Eric a fost şi actor, înainte de a apărea în reclamele la ţigările Marlboro, între 1978 şi 1981, acesta jucând în seriale de televiziune precum “Baretta” şi “Străzile din San Francisco”. Mai târziu a avut roluri în serialele “Îngerii lui Charlie”, ”Dynasty” şi “Baywatch”. A fost rănit în timpul filmărilor unui film Western, în anul 1997, care a și pus capăt carierei lui de actor.

A fumat de la vârsta de 14 ani. O dată a participat şi la o reclamă anti-fumat, care a parodiat cowboy-ul din reclama Marlboro. După spusele soţiei, Susan, soţui ei a fost mândru să participe într-o publicitate anti-tutun, în ciuda faptului că şi atunci era fumător. Din păcate nu a reuşit să renunţe la fumat, chiar dacă a fost diagnosticat cu BPOC (boala obstructivă pulmonară cronică). De-a lungul timpului o serie de actori şi modele care au făcut reclamă la ţigările Marlboro au decedat în urma unor boli asociate cu fumatul. Astfel, David Millar a murit de emfizem pulmonar în 1987, iar David McLean a decedat în 1995 de cancer pulmonar. Eric Lawson avea şase copii, 18 nepoţi şi 11 strănepoţi.

ShareThis.ro vă recomandă să vă lăsați de fumat

Similar Posts