În ce stare deplorabilă a ajuns cripta marelui om politic Mihail Kogălniceanu, sau cum știm să nu ne respectăm valorile

În ce stare deplorabilă a ajuns cripta marelui om politic Mihail Kogălniceanu, sau cum știm să nu ne respectăm valorile

author
1 minute, 30 seconds Read

Zilele trecute o descoperire mai puțin plăcută a ieșit la suprafață după ce reporterii unui ziar din Iași au încercat să realizeze un reportaj despre situația actuală a mormântului lui Mihail Kogălniceanu aflat la cimititul Eternitatea din Iași.

4751171

Mormântul fostului mare om politic ieşean era ieri plin cu materiale de construcţii, spre consternarea jurnaliştilor prezenţi la faţa locului. Aici erau depozitate, bare de fier, galeți cu materiale de construcții, lemne, chiar și o bicicletă aparținând unuia dintre muncitori.

De îngrijirea mormântului personalităţii române se ocupă preotul paroh al Bisericii “Sfântul Gheorghe” din Iaşi, Gheorghe Şurpănelu.

Părintele Şurpănelu spune că materialele evacuate în grabă din cavoul lui Kogălniceanu au fost depozitate temporar în acel loc ca urmare a lucrărilor de curăţenie care s-au desfăşurat la biserică. Preotul paroh a mai zis că a ales acel amplasament deoarece este poziţionat foarte aproape de lăcaşul de cult.

Totodată, acesta a invocat lipsa unui alt spaţiu disponibil pentru adăpostirea materialelor în zonă. „Da, avem o cheie, în caz că vine cineva să viziteze. Se mai face periodic şi curăţenie. S-a făcut curăţenie în biserică, iar mormântul este situat chiar în faţa bisericii, la doar câţiva paşi. Nu aveam alt adăpost“, a spus acesta.

În cimitirul ieşean sunt înmormâtate o serie de personalităţi importante pentru istoria neamului românesc. Printre alţii, îşi duc somnul de veci în Cimitirul “Eternitatea” Sabin Bălaşa, Dimitrie Gusti, Ştefan Procopiu, Nicolae Gani, Otilia Cazimir, Ion Creangă, Garabet Ibrăileanu, George Topârceanu sau Barbu Ştefănescu Delavrancea.

3183323

1943670

7357661

Sursa Ziarul de Iași

Similar Posts