Iată cum poţi trata rapid petele mici de la nivelul pielii

Iată cum poţi trata rapid petele mici de la nivelul pielii

author
1 minute, 20 seconds Read

Tinea versicolor (pitiriazis versicolor) este o infecţie a pielii produsă de o ciupercă şi este caracterizată prin apariţia mai multor pete mici, de obicei la nivelul tegumentului mai gras de la nivelul trunchiului, atât pe piept cât şi pe spate. La acest nivel pielea are un aspect solzos, cu cruste.

Iată cum poţi trata rapid petele mici de la nivelul pielii

De asemenea, Tinea versicolor poate apărea ca rezultat al unor cauze diverse precum:

-Transpirație abundentă -Sistem imunitar slăbit -Un climat foarte cald

-Piele foarte grasă

Limitarea expunerii la soare este recomandată în acest caz. Chiar dacă mai puțin frecvent, este posibil ca aceste iritaţii să provoace mâncărimi.

Iată câteva remedii naturiste pentru tratarea Tinea versicolor

Iaurt
Acesta conține milioane de microorganisme bune care le ţin sub control pe cele rele. O aplicație simplă de iaurt pe erupţie poate face minuni. Poți consuma restul de iaurt pentru îmbunătățirea sistemului imunitar.

Oţetul de mere
Are proprietăți anti-fungice și este un remediu foarte eficient pentru această infecţie. Pune cidru de mere în apa în care faci baie și bucură-te de relaxare pentru câteva minute.

Ulei de cocos
Acest remediu natural este eficient și în acelaşi timp gustos. Aplică puţin ulei pe pielea afectată şi lasă să acţioneze câteva minute.

Aloe Vera
Gelul din interiorul acestei plante omoară microorganismele rele şi grăbește vindecarea zonei afectate. Doar rupe o frunză şi unge bine zona afectată cu zeama plantei. Fă acest lucru de 3 ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

Similar Posts