Care sunt interesele ascunse din spitalele de stat din România?

Care sunt interesele ascunse din spitalele de stat din România?

author
1 minute, 41 seconds Read

Problema spitalelor în România este una acută. S-au închis spitale, sau transformat spitale, dar prea puțin s-au modernizat spitalele. Prea puțin s-a modificat infrastructura din spitale. În România exista prea puține spitale dotate cu aparatură necesară. Iar în alte spitale vorbim de un adevărat paradox: exista aparatură dar nu există medici care să lucreze pe aceste aparate.

Care sunt interesele ascunse din spitalele de stat din România?

A fost cumpărată aparatură după ureche, și după interesele unora din spitale. Chiar dacă această aparatură este de ultima generație, ea sta nefolosită pentru că nu există cine să lucreze cu ea. Sau nu există consumabile pentru ele.

Aparate performante care au costat milioane de euro stau nefolosite în spitale din întreaga ţară din cauza birocraţiei sau pentru că nu există specialişti care să ştie să le folosească. Pacienţii sunt nevoiţi să aştepte cu lunile pentru o şedinţă de tratament sau sunt trimişi la clinici private, unde plătesc sume pe care cu greu şi le permit.

Care sunt interesele ascunse din spitalele de stat din România?

Afacerile cu spitalele, prin direcționarea fondurilor din sănătate, către anumite firme agreate de cei cu drept de semnătură, nu se fac întotdeanuna înspre binele pacientului așa cum este invocat mereu.

Există zeci de spitale de stat dotate cu aparatură, dar care nu și-o folosesc din varii motive, preferând externalizarea anumitor servicii, încheind contracte cu alte spitale private, clădindu-se o rețea privată care face profituri generoase.

Multe lucruri se pot spune, dar există mult mai multe care nu se spun, și nu se cunosc despre această megaafacere cu spitalele de stat.

Un reportaj foarte interesant despre interesele din spitalele din România și afacerile unor medici celebri care își pun propriul interes întotdeauna înaintea sănătății bolnavilor a fost realizat de către cei de la România Te Iubesc.

Te invit să urmărești acest reportaj, și dacă ai trăit vreo umilință sau ai avut vreo problemă într-un spital din România, poți să ne-o povestești.

Similar Posts