Aceasta este foarte des folosită în bucătărie în diverse moduri şi de asemenea aceasta este bună pentru sănătate. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.
Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre această legumă
– În lume există peste 400 de soiuri de varză care diferă prin formă, dimensiune şi culoare.
– este una dintre cele mai vechi legume, fiind mai veche de 400 de ani.
– nu conţine colesterol, are puţine grăsimi săturate, însă are multe fibre, vitaminele C, K, A, B6, fosfat potasiu, mangan, tiamină, calciu, fier şi magneziu.
– sucul de varză ajută la vindecarea stomacului şi a ulcerelor intestinale.
– varza are cele mai puţine calorii, o cană varză tocată având doar 15 calorii.
– recordul pentru cea mia mare mâncare de varză a fost înregistrat în 2008 oraşul macedonean Prilep. Au fost făcute 80.191 de sarmale care cântăreau 544 kg.
– varza ajută digestia datorită cantităţilor semnificative de fibră şi fier.
Sursa: ViataVerdeViu