În urmă cu două decenii Gura Portiţei nu era decât un sat pescăresc cu colibe acoperite de stuf, însă încet, încet s-a transformat într-o destinaţie preferată de turiştii sătui de agitaţia de pe litoral.
Plaja de la Gura Portiţei este poate una din cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc, iar apa este atât de curată încât parcă abia astepți să te cufunzi în valurile ei albastre.
Plaja are doar patru kilometri lungime, însă numai o parte este destinată turiştilor. Cealaltă parte este arie protejată, turiştilor fiindu-le interzis accesul în aceea parte.
Singurele vietăţi care populează aria protejată sunt pescăruşii, iar în rest nisipul este stăpânul suveran al acelor locuri şi apa de cleştar în care ai senzaţia că se oglindeşte permanent un curcubeu.
Zona este atât de sălbatică şi atât de frumoasă încât şi timpul pare să se fi oprit în loc. Turiştii pot să se cazeze în căsuţe de lemn sau pot să îşi instaleze cortul pentru a se bucura de câteva zile de linişte.
Închirierea unei cabane costa în plin sezon 25 de euro pe zi, însă trebuie să ştiţi că duşurile şi toaletele sunt la comun. De altfel, acesta este locul preferat de oamenii care preferă să se bucure mai degrabă de frumuseţea peisajelor şi de linişte decât de confortul hotelurilor sau de agitaţia din celelalte staţiuni.
Familia Munteanu, vine de 20 de ani din Câmpulung Moldovenesc, cu cortul la Gura Portiţei.
„O zonă minunată, pierzi realitatea, e super, alt loc nu am găsit mai frumos ca aici. Linişte, nu gălăgie, ne înţelegem foarte bine unii cu alţii, nu am avut niciodată probleme cu nimeni. E mai bine să staţi cu cortul? Super, cel mai bine, o dată pe ani se merită, uiţi de tine, de rutină, maşini, muzică, gălăgie”, spune Mariana Munteanu, iar sotul ei îi întăreşte spusele: „Atmosfera asta o găsiţi doar aici? Numai aici! Deci, nu ne trebuie nimic, noi nu venim pentru mâncare, nu venim pentru nimic, venim doar pentru apă, soare şi linişte. Şi spre deosebire de alte părţi, noi stăm la câte stele vrem noi. Avem plaja noastră şi marea noastră”.