Cum putem să prevenim transpirația. Iată câteva remedii naturale

Cum putem să prevenim transpirația. Iată câteva remedii naturale

author
3 minutes, 23 seconds Read

Transpir foarte mult la subraț. Chiar dacă mă epilez sau fac duș sau mă dau cu deodorat. Indiferent că imi e frig sau cald eu transpir. Din ce cauză? Pot să previn acest lucru?

Cum putem să prevenim transpirația. Iată câteva remedii naturale

Iată căteva întrebari pe care ni le-am pus majoritatea dintre noi. Vara, temperaturile ridicate ne solicită organismul la maximum, iar corpul nostru transpiră mai mult decât o face în mod normal. Iar transpiraţia şi, mai ales, mirosul neplăcut sunt o adevărată pacoste!

Dar din ce cauză tranpiri?

Poți transpira datorita textilelor pe care le porți. Hainele sintetice menţin umezeala la nivelul pielii împiedicând evaporarea transpiraţiei. Pe de altă parte, îmbrăcămintea fabricată din in, mătase şi bumbac lasă pielea să respire, absorbind umezeala.

Poți transpira din cauza alimentației pe care o ai. Nu consuma băuturi şi alimente reci, dar nici fierbinţi! Evită să mănânci îngheţată! Deşi ai impresia că te răcoreşte, de fapt, îngheţata îţi scade brusc temperatura interioară a corpului, iar organismul va încerca, prin transpiraţie, să se încălzească.

Poți transpira mai mult dacă fumezi. Ţigările îţi provoacă palpitaţii, tensiune şi o creştere a temperaturii interne. Aceste reacţii ale corpului stimulează glandele sudoripare.

Dar ce poți să folosești pentru a indepărta acest miros neplacut al transpirației?

Iată câteva remedii naturale:

Pentru că, în general, axilele sunt principala sursă de probleme, trebuie să intervii cu prioritate în această zonă.

Piatra de alaun este una dintre cele mai pupulare recomandări din acest punct de vedere, deoarece reprezintă un deodorant corporal mixt, ideal împotriva mirosurilor şi umidităţii. Numit şi piatră acră, alaunul este, de fapt, un mineral sub formă de cristal, compus dintr-un amestec de sulfat dublu de aluminiu şi potasiu. Atunci când este umezit, lasă pe piele un strat fin de săruri care împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile de apariţia mirosurilor urâte, fără să blocheze porii. Un alt aspect foarte important, pe care mulţi specialişti îl apreciază este că piatra de alaun limitează iritaţiile, fiind astringentă şi hipoalergenică.

Şi uleiul cu arbore de ceai ar putea fi o rezolvare simplă şi rapidă. El este recunoscut pentru efectele sale dezinfectante, antibacteriene, dar şi antiperspirante, aşa că este o armă perfectă în lupta cu transpiraţia. Toarnă 5 – 10 picături de ulei de arbore de ceai în 30 ml de apă, adaugă soluţia rezultată într-un recipient cu dispozitiv de pulverizare şi foloseşte-o după fiecare dus, pe post de deodorant. Poţi folosi amestecul pe toată durata zilei, ori de câte ori simţi nevoia de reîmprospătare. Aceeaşi soluţie se poate utiliza şi împotriva transpiraţiei picioarelor, asigurând acestora confort întreaga zi. Pentru un efect optim, pulverizează puţin din această soluţie şi în interiorul încălţărilor.

Uleiurile de salvie, rozmarin sau lavandă pot fi folosite cu acelaşi succes.

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu binecunoscut împotriva mirosurilor neplăcute (se ştie că învinge până şi mirosul de peşte sau usturoi). Aşadar, în timpul duşului, masează-ţi bine zonele cu probleme cu praf de bicarbonat. După baie, şterge-te bine şi aplică-l pe axile sau tălpi, pentru a distruge bacteriile şi a inhiba acţiunea glandelor sudoripare.
Ceaiul negru este foarte eficient în caz de transpiraţie excesivă la nivelul picioarelor, datorită acidului tanic din compoziţie. Pentru a obţine un efect palpabil, îmbăiază picioarele în ceai negru timp de 20 de minute de două ori pe săptămână.

Ceaiul de salvie. Bea zilnic o cană de ceai de salvie preparat dintr-o linguriţă de frunze uscate sau din două pliculeţe de ceai de salvie. Ideal ar fi să consumi ceaiul în doze mici, pe parcursul întregii zile. O altă variantă este amestecul de frunze proaspete de salvie cu suc de roşii. Funcţionează şi tinctura, bineînţeles.

Sura: Yahoo News

Similar Posts