Este adevărat că foarte multe produse de curățare, detergenți și alte consumabile de uz casnic fac mai mult rău decât bine. Este imposibil însă să se retragă complet utilizarea chimicalelor de uz casnic, însă poţi încerca să reduci utilizarea acestora.
Iată aici câteva trucuri care te vor ajuta să îţi cureţi locuinţa doar cu produse naturale.
Gresia din baie Vei avea nevoie: 1/4 pahar de apă oxigenată 1 lingură de săpun lichid
1/2 pahar de apă
Amestecă toate ingredientele. Pune lichidul pe un burete și şterge bine gresia, apoi spală cu apă întreaga suprafața. În cazul în care murdăria este mai groasă lasă timp de 10 minute să se înmoaie, va fi mult mai uşor de curăţat ulterior.
Dacă vrei că baia ta să rămână curată pentru o lungă perioadă de timp, foloseşte următoarea tehnică: amestecă apă și oțet în rația de 1 la 1 și pulverizează gresia de două ori pe săptămână.
Un cuptor cu gaz Vei avea nevoie: Un burete Periuţa de dinţi veche
Cateva picături amoniac
Scufundă în picăturile de amoniac buretele şi freacă petele unsuroase. Pentru a curăța unsoarea înrădăcinată, foloseşte o periuta de dinți. Mereu foloseşte mănuşi pentru a-ți proteja mâinile și pielea.
Filtrele hotei de bucătărie Vei avea nevoie: 1/2 cană bicarbonat de sodiu 1/2 sticluţă amoniac Sifon
Apă fiartă
Se fierbe apa într-o oală mare. Încet toarnă sifon în apă, folosind o linguriță. Pune filtrele în apa clocotită. Grăsimea și murdăria vor începe imediat sa se dizolve. Dacă filtrele sunt foarte murdare, repetă procesul cu o sursă proaspătă de apă.
Dacă unsoarea nu se curăța complet, pune filtrele în apă fierbinte cu amoniac (1/2 pahar de amoniac pentru 3,5 l de apă).
O saltea Vei avea nevoie: 235 ml 3% peroxid de hidrogen 3 linguri de bicarbonat de sodiu O picătură de săpun lichid
Fă amestecul chiar atunci când ai de gând să cureți o saltea pentru că este mai eficient în acest fel. Se amestecă bicarbonatul de sodiu și peroxidul într-o sticlă cu pulverizator. Când se dizolvă soda, pune o picură de săpun lichid. Agită flaconul şi pulverizează pe locul cu pricina.
Lasă-l timp de 5-10 minute. Curăța resturile de bicarbonat de sodiu cu un aspirator.
Cuptorul Vei avea nevoie:
Amoniac
Pune nişte amoniac într-un castron mic și lasă-l în cuptorul oprit pentru o noapte. Aeriseşte bine bucătăria dimineața și spală cuptorul, unsoarea se va desprinde cu ușurință. Singurul dezavantaj la această metodă este mirosul, așa că nu uita să lucrezi cu mănuși și cu geamurile deschise.
Fierbătorul Vei avea nevoie:
Oţet
Pentru a scăpa de murdăria de pe ceainic, umple fierbătorul până la jumătate sau trei sferturi cu părți egale de apă și oțet. Fierbe amestecul şi apoi spală bine ibricul.
Vase greu de curăţat Vei avea nevoie: Muștar uscat
Bicarbonatul de sodiu
Cel mai bun amestec pentru spălarea vaselor este bicarbonatul de sodiu și muștarul uscat în rația de 1 la 3. Amestecă ambele pulberi și pune-le într-o sticlă cu găuri în capac.
Toaleta Vei avea nevoie:
Oţet
Pentru a curăța toaleta poţi folosi oțet pur. Este, de asemenea un foarte bun dezinfectant!
Tapiţeria unei canapele Vei avea nevoie: Un burete O sticlă de alcool izopropilic O perie Praf de copt
Pune nişte alcool izopropilic pe un burete şi curăţă locurile murdare. Pentru a elimina mirosul poţi pune niște bicarbonat de sodiu.
Frigiderul Vei avea nevoie: Bicarbonat de sodiu
Dizolvă 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și curăța interiorul frigiderului. Apoi șterge cu o cârpă moale. Pentru a elimina mirosurile neplăcute, nu trebuie să cumperi absorbanți speciale. Poți plasa câteva produse alimentare şi acestea vor face o treabă remarcabilă. Iată aici o listă a acestor produse: Bucăți de pâine neagră Bicarbonat de sodiu Felii de lămâie
Aceste trucuri cu siguranţă îţi vor uşura munca. Încearcă-le şi tu!