Iată cât de amuzantă este această rasă de porci care arată ca o oaie și se comportă ca un câine

Iată cât de amuzantă este această rasă de porci care arată ca o oaie și se comportă ca un câine

author
1 minute, 46 seconds Read

Porcul Mangalița mai este denumit și porcul cu blană, porcul cu lână creaţă, porcul-somon sau uleiul de măsline cu patru picioare sau porcul cu părul creţ. Porcul poate fi domesticit la fel ca orice animal de companie. Dacă aceştia sunt trataţi bine vor deveni la fel de blânzi ca şi câinii, te vor urma şi se vor juca cu tine.

1009797
Porcul Mangaliţa se creşte uşor, nu e pretenţios la hrană şi are o rezistenţă mai mare la boli decât celelalte rase obişnuite, însă creşterea acestora este mai lentă iar numărul de pui este mai mic faţă de rasele obişnuite.

„Porcul de Mangaliţa mâncă orice resturi vegetale, dacă ai un loc lângă pădure sau pajişte îî dai drumul să iasă să mănânce ce apucă: rădăcini, ghindă, iarbă şi altele. Pe vremea bunicului meu, porcii din gospodării erau adunaţi şi trimişi la păscut cu un porcar al satului. Perioada de creştere a porcului Mangaliţa este mai mare dar cantitatea de hrană este aceeaşi ca la porcii din rasa comună. Alt aspect important este că nu are nevoie de un adăpost special, este foarte rezistent la frig iar boala nu prea se prinde de el, are o imunitate ridicată la boli”, povesteşte preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Porci Mangaliţa.

Această rasă provine din Austria și Ungaria şi se regăseşte în trei culori: blond, roșu și negru. Ei au un conținut mai mare de grăsime decât cei de rasă obişnuită, și sunt mai sănătoşi.

După diverse cercetări s-a descoperit că o bucată de slănină, are 70% acizi graşi nesaturaţi, aproape identic cu cea din carnea raselor obişnuite de porci.

Aceasta conţine mai multe vitamine şi are un profil lipid deosebit pentru sănătate.
Creşterea acestor porci este mai greoaie, motiv pentru care sunt rar întâlniţi, iar cererea depăşeşte cu mult oferta.

7846716

3554548

5374017

5340072

1365610

6935572

1524301

Similar Posts