Iată care sunt efectele negative ale odorizantelor şi cum le poţi înlocui

Iată care sunt efectele negative ale odorizantelor şi cum le poţi înlocui

author
1 minute, 17 seconds Read

Odorizante au devenit extrem de comune, dar sunt un dezastru pentru sănătate. Cele mai multe dintre odorizantele comerciale conțin compuși organici volatili (COV), cum ar fi- benzen, limonen, formaldehidă și petrol. 

Aceste substanțe chimice sunt cauza principală pentru apariţia astmului şi a altor simptome respiratorii, iritații oculare, leziuni osoase sau leucemie.



Aproape toate odorizantele conțin diclorbenzen, o substanţă chimică din clor și benzen, care are efect cancerigen pentru sănătate. 

Animalele expuse la astfel de odorizante au dezvoltat tumori hepatice și renale. 

Odorizante au fost create astfel încât agenții chimici conținuți să amorţească zona nazală, acestea pulverizând substanțe chimice pentru a suprima simţurile otrăvitoare.



În anul 2007, Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale (NRDC) a testat 14 branduri diferite de produse populare de odorizant de uz casnic și a constatat că cele mai multe dintre ele chiar și cele cu eticheta “100% natural” sau “fără parfum”, conțineau substanțe chimice periculoase.



Iată așadar cum poţi obţine propriul odorizant de cameră 



Ingrediente


1/2 ceaşcă de bicarbonat de sodiu 
10 picături de ulei esenţial la alegere


Borcan de sticlă



Adaugă 1/2 ceaşcă de bicarbonat de sodiu și uleiurile esențiale preferate într-un borcan cu capac. Adaugă uleiuri esenţiale până când găseşti nivelul care funcționează cel mai bine pentru tine. Agită bine borcanul şi pune-l în casa ta. 

Adăugă uleiuri la câteva zile și agită borcanul pentru a revigora mirosul.

Similar Posts