Satul cu cei mai mulți pitici din lume. Cel mai scund om are doar 68 de centimetri!

author
2 minutes, 24 seconds Read

Yangsi, un sat izolat din sud-vestul Chinei, provincia Sichuan, a derutant oamenii de stiintă de zeci de ani. Aproximativ 40% din locuitorii săi sunt mai scunzi decât oamenii normali. 36 dintre cei 80 de locuitori sunt pitici – cel mai înalt măsurând numai 1,16 metri, iar cel mai mic numai 0,68 m. Acesta este un procent prea ridicat pentru a fi clasificat ca un fenomen aleator, dar până acum nimeni nu a fost în măsură să ofere o explicație mai bună.

3659816

Astăzi, din cauza numărului mare de locuitori, Yangsi este cunoscut sub numele de “Satul de pitici”.

După spusele bătrânilor satului, viața lor liniștită și fericită a fost distrusă într-o noapte de vară cu mulți ani în urmă, atunci când o boală a lovit regiunea.

Mai mulți localnici au suferit de o boală misterioasă, fiind afectați în principal copiii mici cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Acești copii s-au oprit din creștere, rămânând la aceeași înălțime pentru tot restul vieții lor. În afară de incapacitatea lor de a creste mai înalți, unii dintre aceștia au suferit și diverse handicapuri.

Oamenii de știință și experți au vizitat Yangsi, pentru a studia apa, solul, și cereale în regiune. Ei au examinat, de asemenea, persoanele afectate în speranța de a aduna câteva indicii. Cu toate acestea, ei au fost în imposibilitatea de a determina cauza din spatele acestei ciudățenii, acest lucru rămânând la fel de misterios astăzi, așa cum a fost în urmă cu 60 de ani.

În conformitate cu scrierile oficiale, boala ciudată a fost descoperită în 1951. Locuitorii de atunci au fost descriși ca având membrele scurte.

Un recensământ a fost realizat in 1985, descoperind aproximativ 119 astfel de cazuri, în sat. Aparent, boala nu s-a oprit, ea a înaintat și la generațiile următoare.

În timp ce autoritățile chineze nu neagă existența satului, ei nu au deschis locul pentru a fi vizitat de străini.

Deși problema a fost înregistrată oficial în 1951, rapoartele prin care erau menționați pitici datează înca din 1911.

În 1947, om de stiinta englez, profesorul Karyl Robin Evans, a susținut că a văzut câteva sute de pitici care trăiesc într-o vale, de la distanță, chiar în zona în care este localizat Yangsi.

Chair dacă piticii ei înșiși nu reprezintă un lucru neobișnuit, numarul lor mare este cel care ne dă de gândit.
În 1997, o nouă teorie a sugerat o concentrație mare de mercur în sol, însă acest lucru nu a fost dovedit încă.

Unii oameni dau vina pe gazele toxice de când japonezii au invadat China în urmă cu mulți ani. Dar niciodată japonezii nu au ajuns în satul Yangsi.

9037906

2102002

8906751

9852005

Similar Posts