16 remedii naturiste ciudate care au efect real. Încearcă-le şi tu!

16 remedii naturiste ciudate care au efect real. Încearcă-le şi tu!

author
3 minutes, 14 seconds Read

Există unele remedii vechi, naturale, care par un pic exagerate, dar care în realitate, nu sunt doar eficiente, ci uneori și mai sigure decât alternativele farmaceutice.

Un alt aspect major al acestor remedii naturale este că sunt mult mai puțin costisitoare decât medicamentele și alte tratamente alternative.

1. Băşicile
Datorită proprietăţilor antiseptice a apei de gură, Listerine este un tratament eficient pentru băşicile pielii.

2. Înţepăturile de insecte
Frecarea cu interiorul unei coji de banană pe o muşcătură de insectă te ajută să scapi de înţepătură şi de mâncărime. Pentru o înțepătură de albină, scoate acul și aplică o pastă obținută din interiorul cojii de banană și apă.

3. Arsurile
Un remediu neobișnuit pentru a calma o arsură este pasta de dinţi. Tot ce trebuie să faci este să aplici un strat subțire de pastă de dinți în zona arsă. Spală zona în fiecare zi si înlocuieşte bandajul cu fiecare aplicare. Un alt remediu neobişnuit pentru o arsură este muştarul. Aplică un strat subțire de muștar pe o arsură, şi acest lucru poate ajuta la prevenirea veziculelor și cicatricilor.

4. Buzele crăpate
Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru buze uscate sau crăpate este mierea de albine. Acesta hidratează buzele şi în plus, este un antibiotic natural.

5. Prevenirea răcelilor
Un om de știință japonez în anul 2005 a constatat că gargară cu apă plată de 3 ori pe zi reduce probabilitatea de răceala cu 40%.

6. Constipația și / sau diareea
Orice problemă digestivă poate fi ușor tratată prin consumul de mere crude. Fibrele din mere ajută la menţinerea digestiei.

7. Tusea Pentru un sirop de tuse eficient obţinut în casă, amestecă împreună următoarele ingrediente: 1/4 linguriţă piper 1/4 linguriță ghimbir 1 lingură miere 1 lingură oţet de mere 2 linguri de apă

Adulții pot lua 1-3 linguriţe de câte ori e necesar, pentru a controla tusea. Păstrează siropul de tuse rămas într-un recipient închis.

8. Transpiraţia excesivă
Taie un cartof în jumătate și freacă-l de axilă. Această metodă te va ajuta să scapi de transpiraţia excesivă.

9. Respiraţia urât mirositoare
Consumă un iaurt simplu pentru a combate respiraţia urât mirositoare. Acesta ucide bacteriile rele din gură.

10. Dureri de cap
Pur și simplu ciupeşte zona dintre degetul mare și arătător timp de 60 de secunde pentru a calma durerile de cap. De asemenea, ciupitul zonei dintre buza superioară și nas calmeaza durerile de cap.

11. Indigestia
Dacă te confrunți cu o indigestie după o masă copioasă, combină o linguriţă de suc de lămâie, o linguriţă de suc de ghimbir, și două lingurițe de miere ecologică și bea amestecul obţinut.

12. Balonare
Poți scăpa de excesul de gaze, care duce ulterior la balonare dacă mesteci o bucată mică de rădăcină de ghimbir. Tablete de cărbune fac același lucru dacă nu îţi place gustul de ghimbir.

13. Crampele musculare
Plasează o bucată de săpun în cearceaf în zona picioarelor în timpul somnului şi îţi va ameliora crampele musculare.

14. Durerile de spate
Plasează o minge de tenis pe podea și rulează coloana lombară pe ea. De asemenea, poţi face asta pentru masajul picioarelor. Această metodă îmbunătățește, de asemenea, circulaţia şi te poate scuti de stres și tensiune de-a lungul întregului corp.

15. Ulciorul
Pentru a trata ulcioarele dureroase şi infecţiile oculare, pur și simplu încălzeşte o felie de cartof și ține-o pe ochiul afectat. Cartoful va înlătura infecția și va calma durerea.

16. Ciuperca picioarelor
Pentru a trata ciuperca unghiilor de la picioare trebuie să aplici un strat de vapori şi să freci degetele de la picioarele afectatate. Poartă o pereche de șosete subțiri în timp ce dormi.

Similar Posts