El este bărbierul celor fără adăpost. Misiunea lui este să-i ajute pe aceștia să îşi schimbe viaţa

Nasir Sobhani are 27 de ani iar ceea ce a ales să facă este pur şi simplu uimitor. Până acum câtva timp avea el însuşi o mulţime de probleme, era dependent de droguri, nu se înţelegea cu familia şi părea că viaţa nu îi mai oferă nimic.

El este bărbierul celor fără adăpost. Misiunea lui este să-i ajute pe aceștia să îşi schimbe viaţa

Şi totuşi, cum după fiecare perioadă de deznădejde apare şi salvarea, Nasir a urmat un tratament de dezintoxicare şi a ales să facă ceva cu viaţa lui. Familia i-a spus să încerce să facă ceva care îi place, aşa că Nasir a făcut ceea ce i se părea că este pasul cel mai firesc.

Pentru că la rândul lui fusese ajutat de ceilalţi să treacă peste dependenta lui, s-a gândit să ofere o mână de ajutor oamenilor străzii, cei care erau dispreţuiţi de către toţi.

Astfel și-a luat trusa de frizerie şi oferă tunsori gratuite tuturor celor care apelează la el.

Salonul lui e strada, iar oamenii sunt mai mult decât încântaţi că cineva se uită la ei ca la nişte fiinţe umane, nu cu dispreţ şi ură şi că îi ajută să se transforme.

Nasir spune că a ales această cale pentru că erau zile, pe vremea când era dependent de droguri când se uită în oglindă şi îi venea să plângă când se vedea.

Aranjându-i pe aceşti oameni, el le ridică un pic moralul, le da încredere în ei. De peste un an de zile, este pe străzile din Melbourne, încercând să fie alături de nişte oameni părăsiţi şi singuri.

El este bărbierul celor fără adăpost. Misiunea lui este să-i ajute pe aceștia să îşi schimbe viaţa

Primul lui client a fost un om al străzii care spăla geamurile frizeriei unde lucra Nasir. Era murdar, dar nu se mai atinsese de droguri de o lună şi voia să se tundă. Nasir l-a invitat să stea jos şi au început să se destăinuie până când l-a tuns.

Nasir pune poveştile acestor oameni pe internet pentru că vrea să atragă atenţia asupra lor şi să arată că aceşti oameni au o poveste de viaţă, sunt oameni care nu trebuie ignoraţi doar pentru că la un moment dat, viaţa i-a făcut să ajungă într-o situaţie dificilă.

Priviţi filmuleţul impresionant de mai jos. Nasir este un exemplu pentru noi toţi, este un exemplu că poţi să te ridici de jos şi să dai mai departe energia pozitivă şi lucrurile bune.