miercuri, mai 25, 2022

Doar să citești asta și de acum înainte cu siguranță vei consuma aceasta legumă!

Date:

Share:

Cartoful dulce este o legumă deosebit de nutritivă care îşi are originea în America Centrală. La noi se găseşte pe rafturile supermarketurilor, având o formă lungă, conică si o culoare rosiatică. În prezent există în lume aproximativ 400 de feluri de cartofi dulci.

Numeroase studii au demonstrat că cei care consumă frecvent cartofi dulci pot să prevină afecţiuni grave precum diabetul, obezitatea şi bolile de inimă. Cartofii dulci sunt bogaţi în antioxidanţi, care acţionează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii, cum ar fi astmul, artrita sau gută.

Sunt o sursă excelentă de carbohidraţi astfel încât sunt recomandaţi mai ales diabeticilor.

Când sunt consumaţi cu coajă ajută la ameliorarea constipaţiei şi previn apariţia cancerului de colon.

Conţinutul ridicat de vitamina A şi Beta Caroten din cartofii dulci îi fac să fie aliaţi excelenţi ai pielii frumoase ajutând la combaterea radicalilor liberi care au ca rezultat pielea îmbătrânită.

Sunt indicați pentru femeile gravide sau pentru cele care îşi doresc să rămână însărcinate deoarece sunt bogaţi în acid folic esenţial pentru dezvoltarea celulelor şi ţesuturilor sănătoase ale fătului.

Cartofii dulci ajută la prevenirea bolilor de inimă deoarece au un conţinut ridicat de potasiu, fiind de altfel indicat şi pentru persoanele care lucrează sub stres.

Întrucât este foarte bogat în vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar ferindu-ne de răceli şi alte probleme respiratorii.

Prin folosirea frecventă a cartofilor dulci se menţine sănătatea sistemului muscular şi al memoriei, iar prin faptul că sunt bogaţi în vitamina A, C, şi E sunt indicați pentru tratarea afecţiunilor vizuale.

Cartofi dulci sunt contraindicaţi acelor persoane care urmează un tratament cu beta blocante deoarece nivelul de potasiu din organism poate să crească.

Consumul în exces de cartofi dulci dulce poate să ducă la colorarea pielii şi unghiilor.
Este contraindicată folosirea cartofilor dulci de către persoanele care au probleme renale pentru ca acestea legumele conţin conţin oxalaţi care contribuie la formarea pietrelor la rinichi.

Bucuraţi-vă de acestă legumă minunată prin varietatea de modalităţi prin care puteţi să o consumaţi!

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img