Căsătoria Civilă ar putea fi făcută în biserică de către preoţi

Căsătoria Civilă ar putea fi făcută în biserică de către preoţi

author
1 minute, 18 seconds Read

Szabo Odon, deputatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), din dorinţa ca cei care vor să se căsătorească să nu mai facă două drumuri şi la primărie şi la biserică, a propus ca ambele, atât Căsătoria Civilă cât şi cea religioasă fie făcute în acelaşi timp în biserică.

Căsătoria Civilă ar putea fi făcută în biserică de către preoţi

De asemenea, acesta ar vrea ca alegerea să fie a tinerilor, să poată fi cununaţi la biserică sau la primărie în funcţie de preferinţele fiecăruia.
„Economiseşti timp, bani şi pentru cuplu este un moment de solemnitate maximă într-o singură locaţie”, a declarat deputatul.

Parlamentarii au scris un proiect de lege potrivit căruia preoţii primesc atribuţiile ofiţerilor de stare civilă.

Chiar dacă acest proiect de lege va fi adoptat, nu înseamnă că mirii vor scapa de drumuri, deoarece actele pentru căsătorie vor fi depuse la primărie şi tot acolo vor duce şi certificatul de căsătorie, chiar dacă a fost eliberat şi semnat de către preot.

Majoritatea preoţilor nu au nimic împotriva acestei decizii: „Până la urmă, biserica este cea care consfinţeşte şi nu două vorbe spuse de un primar”, a declarat preotul Constantin Ungureanu.

Ofiţerii de stare civilă însă, nu sunt de aceeaşi părere: „Este inutilă această lege. Avem săli civile în ţară, cu oameni suficient de bine pregătiţi, perfecţionaţi anual”, susţine Sofia Melinte, ofiţer de stare civilă.

Sursa: Digi24

Similar Posts