Dr. in Uniforma

Din ce este format un echipament medical de protecție

author
4 minutes, 9 seconds Read

Există multe tipuri diferite de echipamente medicale de protecție care sunt purtate în clinicile sau spitalele medicale. Fiecare tip de echipament are propriul său scop specific și este conceput pentru a proteja purtătorul de diferite tipuri de pericole.

Atunci când selectează echipamentul de protecție, angajatorii trebuie să ia în considerare tipul de pericol prezent și nivelul de protecție necesar. De exemplu, mănușile asigură o barieră între piele și sânge sau alte fluide corporale care pot conține viruși sau bacterii dăunătoare. Halatele protejează împotriva contactului cu materiale infecțioase, cum ar fi bacteriile și virușii. Măștile/respiratoarele ajută la filtrarea particulelor din aer care ar putea conține viruși sau bacterii. Și protecția ochilor ajută la prevenirea contactului cu sângele și alte fluide corporale.

Măști

Măștile medicale sunt esențiale pentru protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății și a pacienților de răspândirea infecției. Măștile oferă o barieră pentru picăturile care pot conține viruși sau bacterii și, de asemenea, ajută la împiedicarea purtătorului de a transmite acești agenți patogeni altora. Măștile sunt de obicei realizate dintr-o țesătură și pot fi de unică folosință sau reutilizabile. Deși măștile de unică folosință sunt convenabile, acestea trebuie aruncate după fiecare utilizare.

Măștile joacă un rol important în protejarea atât a personalului medical, cât și a pacienților de răspândirea infecției. În mediile de asistență medicală, lucrătorii intră în mod constant în contact cu pacienți care pot fi purtători de boli infecțioase. Purtând o mască, lucrătorii pot ajuta la prevenirea transmiterii acestor boli. În plus, măștile pot proteja, de asemenea, pacienții de a fi infectați de către lucrătorii din domeniul sănătății care pot, fără să știe, să poarte agenți patogeni pe mâini sau pe îmbrăcăminte.

Ochelari de protecție

Ochelarii de protecție sunt o parte importantă a echipamentului medical purtat în clinici și spitale. Ei ajută la păstrarea germenilor și bacteriilor departe de ochi.

Aceștia sunt de obicei fabricați din plastic transparent sau sticlă și au o curea care se învârte în jurul capului pentru a-i menține pe loc. Se potrivesc perfect pe față iar unii au chiar și o etanșare în jurul marginilor.

Ochelarii de protecție sunt de obicei purtati în timpul procedurilor în care există riscul de expunere la fluide corporale sau alte materiale infecțioase. Exemplele includ extrageri de sânge, intervenții chirurgicale și lucrul cu anumite substanțe chimice.

Mănuși

Purtarea mănușilor este una dintre cele mai importante modalități de a preveni răspândirea infecției. Mănușile ajută la păstrarea mâinilor curate și la prevenirea transferului germenilor de la o persoană la alta.

Mănușile sunt fabricate din diferite materiale, inclusiv latex, nitril și vinil. Mănușile din latex sunt cel mai frecvent tip de mănuși purtate în medii medicale. Sunt fabricate din cauciuc natural și oferă o potrivire și o senzație bună. Mănușile din nitril sunt fabricate din cauciuc sintetic și sunt o alternativă bună pentru persoanele cu alergii la latex. Mănușile de vinil sunt cel mai puțin costisitor tip de mănuși și sunt adesea folosite pentru proceduri scurte. Purtarea mănușilor este importantă atât pentru pacienți, cât și pentru furnizorii de servicii medicale.

Costume medicale

Costumele medicale sunt un tip de îmbrăcăminte purtată de profesioniștii medicali pentru a-și proteja corpul de murdărie și contaminare. Costumele acoperă de obicei întregul corp, inclusiv brațele și picioarele, și sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, în funcție de nivelul de protecție necesar. Unele costume sunt de unică folosință, în timp ce altele sunt făcute pentru a fi reutilizate.

Costumele medicale joacă un rol important în protejarea profesioniștilor medicali de expunerea la substanțe nocive.

halate medicale imprimate
Sursa imaginii: halate medicale imprimate Dr. în Uniformă

Halate medicale pentru medici și asistente

Halatele medicale sunt o parte importantă a echipamentului medical purtat de medici și asistente. Acestea sunt realizate din materiale durabile care pot fi spălate și purtate zi de zi. Există halate albe, colorate și halate medicale imprimate.

Saboți medicali

Există multe tipuri diferite de saboți medicali, fiecare proiectat pentru un anumit scop. Cel mai comun tip de sabot medical este sabotul chirurgical, care este conceput pentru a proteja picioarele chirurgilor și a personalului medical din blocul operator. Saboții chirurgicali au de obicei partea din față închisă și sunt fabricați dintr-un material care poate fi ușor dezinfectat. Ei sunt concepuți pentru confort și rezistență la alunecare.

Similar Posts