Tipuri de asigurari de sanatate

Tipuri de asigurari de sanatate

author
4 minutes, 29 seconds Read

Un om sanatos este cel mai bogat din univers, dar este pacat ca nu intelege acest lucru. Dimineata nu il doare nimic, poate manca tot ce doreste, alearga, zambeste, se apleaca, se bucura de viata din plin. Vazand ca are atata sanatate, uneori o iroseste, comitand abuzuri asupra organismului. Tineretea este in floare, sanatatea si puterea il fac pe posesorul lor sa se creada nemuritor, sa creada ca este imun in fata bolii si a suferintei.

Un spirit optimist este bun cand este dublat de prevedere. Este de ajuns ca persoana pe care nu o doare nimic sa priveasca atenta in jurul ei si sa ia masurile care se cuvin. Nu este posibil ca intr-o viata fiecare om sa nu se fi confruntat cu vreo problema medicala. Poate ca nu a fost spitalizat, dar a avut o criza, s-a trezit intr-o dimineata cu pielea acoperita de bubite rosii, a avut dureri ingrozitoare de cap sau in gat si in acele momente i-a fost grozav de frica sa nu isi piarda sanatatea si viata.

Nu este suficient ca pentru o persoana aflata in campul muncii angajatorul sa vireze luna de luna banii pentru asigurarea de sanatate obligatorie, ci trebuie sa actioneze si ea responsabil!

Din fericire pentru romani, in prezent au la dispozitie brokeri de asigurari onesti care lucreaza cu parteneri puternici si o diversitate de asigurari de sanatate.

Daca in trecut, asigurarea impunea deplasare la sediul brokerului, in prezent totul s-a digitalizat, iar doritorii economisesc timp si bani si isi pot configura singuri asigurarea dorita.

In cazul in care potentialii solicitanti ai asigurarii facultative de sanatate au nevoie de un sfat sau de explicatii in plus, consultanta oferita de specialisti este 100 % gratuita, asa ca nu au motive sa ezite in a suna la numerele de telefon afisate pe site sau a scrie un mail si a-l trimite la adresa afisata.

Pe multe dintre site-uri sunt si formulare de contact cu ajutorul carora viitorii clienti pot pune intrebari sau pot face solicitari.

Informatii privind tipurile de asigurari de sanatate, avantajele pe care le ofera fiecare in parte si sistemele de plata se afla pe site-ul brokerilor de asigurari de top.

In prezent, despre asigurari de sanatate este bine sa se stie urmatoarele:

  1. O asigurare facultativa de sanatate se poate face pe 1 an, pe 2 ani sau pe 3 ani.
  2. Asiguratul poate alege sa achite cotizatia lunar, trimestrial, semestrial sau anual.
  3. Exista asigurari de sanatate complete care acopera toate serviciile necesare ingrijirii in caz de boala, atat in tara, cat si in afara ei. In caz de imbolnavire, posesorul asigurarii se poate interna la clinici private din Turcia sau din Austria si pe baza acesteia i se deconteaza camera la hotel si insotitorului care vine cu bolnavul sa il ajute si sa ii fie alaturi. Aceasta asigurare include un numar practic nelimitat de consultatii, de tratamente si de interventii. Sigur ca este mai bine sa nu fie nevoie de ele, dar in cazul in care boala este grava, asigurarea devine un instrument eficient de lupta impotriva ei. Persoanele tinere de sex feminin beneficiaza de monitorizare a sarcinii in baza acestei asigurari si de asistenta la nastere in clinici private moderne. Acolo, ele pot sta singure in salon cu copilul de cate ori isi doresc sa fie cu micutul in aceeasi camera.
  4. Multi oameni se tem de boli de natura oncologica. Multi dintre ei au avut in familie persoane care au decedat din cauza acestei boli, altii se tem, stiind cat de dureros este cancerul si cat de complex tratamentul impotriva acestuia.

In prezent, exista asigurari de sanatate care acopera boli de natura oncologica.

Speranta de viata a bolnavilor de cancer a crescut foarte mult si exista si cazuri fericite in care oamenii puternici si prevazatori au invins boala, iar dupa 5 ani nu a mai recidivat. Important este sa fie descoperit la timp si sa se actioneze eficient asupra lui.

Pentru oamenii care se tem de cancer exista asigurarea de sanatate facultativa specializata pentru a acoperi cheltuielile in cazul unei eventuale imbolnaviri.

  1. Sunt si oameni care se tem de spitalizare. Nu atat de institutie, cat de cheltuielile care se fac in perioada respectiva. Pentru aceasta categorie de consumatori exista asigurare de sanatate specializata in spitalizare.
  2. Pretul unei asigurari medicale difera in functie de mai multi parametri stabiliti in mod rational. Persoanele tinere platesc mai putin, in timp ce pentru persoanele in varsta se achita o suma mai mare. In plus, in cazul profesiilor in care creste posibilitatea imbolnavirii si pretul asigurarii este mai mare. De asemenea, platesc mai mult persoanele care au avut antecedente medicale.
  3. Brokerii de top au parteneri puternici care onoreaza punct cu punct prevederile din contract.

In trecut, romanii nu aveau la dispozitie asemenea instrumente, de aici vine obisnuinta ca batranii sa ii sfatuiasca pe tineri sa aiba tot timpul un ban pus bine pentru spital. Banii pusi la saltea pot fi furati, pierduti si se devalorizeaza, in timp ce asigurarea este valabila si poate fi utilizata oricand.

Ea ofera celui care o poseda incredere in viitor si optimism. Microbii care inconjoara oamenii, posibilitatea ca un accident sa se produca si sa lase urme trebuie sa fie avute in vedere, chiar daca sunt aspecte neplacute ale vietii.

Este mult mai grav ca ele sa se produca si sa nu existe asigurarea prin care se rezerva cele mai atente ingrijiri si cele mai revolutionare (in sensul bun al cuvantului) tratamente.

Similar Posts