Cum se prepară cartofii prăjiți de la McDonald’s

Cum se prepară cartofii prăjiți de la McDonald’s

author
1 minute, 55 seconds Read

Cartofii de la McDonald’s, renumiţi în toată lumea, sunt aurii, crocanţi la exterior, pufoşi în interior, cu un gust delicios. Ce îi face, aşadar, să fie atât de gustoşi?

Cum se prepară cartofii prăjiți de la McDonald’s

Drumul cartofilor prăjiți de la fabrica care-i produce, până la ambalajul de hârtie sau carton în care sunt serviți clienților în restaurantele McDonald’s este unul destul de lung.

În cadrul procesului de producţie au loc următoarele etape de procesare: spălare, curăţare coajă, periere, preîncălzire, tăiere, sortare, uscare, prăjire, răcire şi congelare.

Fiecare cartof trebuie să îndeplinească standardele de calitate ale McDonald’s, în ceea ce priveşte: umiditatea şi conţinutul natural de zahăr, dimensiunea şi forma, culoarea, precum şi absenţa unor defecte.

Procesul tehnologic este unul destul de complex. După spălare, cartofii cu imperfecțiuni sunt îndepărtați. Urmează apoi o a doua spălare, și abia apoi sunt decojiți.

După o nouă spălare urmează tăierea lor. Pasul următor îl reprezintă prefierberea cartofilor.

Odată terminată și această acțiune, cartofii sunt uscați și, ulterior, preprăjiți într-un ulei similar celui din orice restaurant McDonald’s (o combinație între ulei de rapiță și floarea soarelui).

Mai departe, aceştia sunt trataţi cu pirofosfat acid de sodiu şi înmuiaţi în dextroză (zahăr natural), pentru a le menţine culoarea aurie.

Cartofii sunt prăjiți pentru 40 de secunde la 185 de grade Celsius. Se lasă la prerăcit timp de 10 minute, la o temperatură între 0 și 2 grade Celsius.

Urmează congelarea lor la -8, chiar -10 grade Celsius, astfel încât, atunci când sunt ambalați, să nu se rupă. Cartofii sunt ținuți la congelator aproximativ 10-15 minute.

Odată congelați se ambalează în pungi care apoi sunt depozitate în cutii, cu greutate între 750 de grame și 2,5 kilograme.

Practic, întreaga operațiune din momentul în care cartofii sunt aduși în depozit și până sunt ambalați durează, în medie, o oră și 20 de minute.

Grant Imahara, co-prezentatorul show-ului american MythBusters, a fost invitat să meargă direct la „sursă” pentru a vedea cum sunt preparaţi celebrii cartofi prăjiţi.

https://www.youtube.com/watch?v=el0EDgyO39w

Similar Posts