Trăim o epocă în care divorţul pare un obicei de rutină, practicat la fel de natural ca şi căsătoria însăşi. Există chiar și cupluri care au divorţat doar după câteva ore.
Cele mai multe divorţuri au loc în Federaţia Rusă, urmată de Belarus, Ucraina, Republica Moldova şi Insulele Cayman. Acesta este unul din rarele topuri cu conotaţii negative în care România nu figurează.
Cauzele divorţurilor sunt diverse, în funcţie de regiuni, depinzând de comportamentul şi obiceiurile popoarelor, însă şi de legislaţia statelor.
Comuna Biertan din judeţul Sibiu este situată în Podișul Transilvaniei, la distanțe egale de Mediaș și Sighișoara şi este recunoscută pentru că deţine una dintre cele mai impunătoare şi bine fortificate cetăţi ţărăneşti din Transilvania şi de asemenea pentru că rata divorţurilor în ultimile trei decenii este zero.
De asemenea, este un important centru viticol și meșteșugăresc fiind renumit pentru vinurile produse aici.
Un alt lucru important care face atât de interesant satul este faptul că aici a fost sediul Episcopiei Evanghelice timp de aproape 300 de ani, între 1572-1867.
Se spune că turnul sau bastionul închisoare are puteri magice. Acesta cuprinde o cameră mică cu un singur pat, o farfurie, un tacâm şi o cană. În acest turn erau închise timp de două săptămâni cuplurile care vroiau să divorţeze. Aceştia trebuia să înveţe să împartă totul de la mâncare la pat, veselă şi tacâmuri iar timpul îndelungatn petrecut împreună îi ajutau să se împace. Timp de 300 de ani, de când a inceput să se practice această metodă, nici un cuplu care a intrat aici nu a divorţat.
Această cămăruţă poate fi vizitată şi în ziua de azi.