Moda eco-friendly: haine din materiale organice

Moda eco-friendly: haine din materiale organice

author
1 minute, 54 seconds Read

Moda eco-friendly este o urmare a consumului excesiv de resurse, pe care societatea în care trăim astăzi o cere din ce în ce mai mult. Astfel din dorința de a proteja mediul înconjurător, designerii au înteles cât de importantă este găsirea unor soluții alternative, eficiente și ecologice.

Moda eco-friendly: haine din materiale organice

Hainele eco-friendly provin din două categorii de materiale: pe de o parte din materiale naturale, regenerabile, cele mai cunoscute dintre ele fiind bambusul, și bumbacul organic, iar pe de altă parte din materiale reciclabile, adică pet-uri, poliester sau carton.

Aceste țesături nu sunt deloc plictisitoare ci au o paletă generoasă de nuanțe pentur colorarea lor fiind folositevopsele naturale obținute din plante.

Așadar spre deosebire de vopsirea chimică, care vă poate pune în pericol sănătatea, hainele organice au câteva beneficii de multe ori neștiute.

De exemplu, bambusul are proprietăți antibacteriene, și se usucă mai repede. În plus este foarte moale la atingere, oferind celor care îl poartă senzația de confort.

Algele, un alt material utilizat la realizarea hainelor, hidratează pielea și permit evaporarea apei rezultate în urma transpirației.

Nu în ultimul rând fibra de porumb, întâlnită la lenjeriile de pat, veste sau tricouri are două mari avantaje: nu se șifonează și rezistă la foc.

De asemenea moda eco-friendly nu înseamnă numai ținute sport sau lenjerii, ci și colecții haute-couture.

Câteva branduri internaționale au deja în portofoliu obiecte vestimentare confecționate din materiale organice sau regenerabile.

În ciuda faptului că sunt biodegradabile, aceste haine sunt rezistente în timp, calitatea materialelor naturale fiind mult mai bună decât a oricărui produs sintetic.

Fibrele de bambus sunt considerate cu adevărat speciale: antibacteriene, atiperspirante, antiraze UV.

Patagonia, Threads for Thought, People Tree, Eco skin Collections, Edun si The Earth Collection sunt câteva dintre cele mai renumite branduri ce produc exclusiv piese de îmbrăcăminte eco-friendly.

The Earth Collection are mai multe magazine în România. Toate colecţiile brandului sunt lucrate din fibre naturale de mătase, cânepă, lână şi urzică. Cel mai important şi cel mai folosit rămâne bumbacul, 100% organic, care este recunoscut pentru calităţile lui răcoritoare şi pentru că e moale şi delicat cu pielea.

Similar Posts