Super-alimentele sunt considerate alimentele care au cea mai mare densitate nutritivă. Asta înseamnă că, au foarte mulţi nutrienţi şi antioxidanţi necesari organismului. Nu ţin ele de foame, însă sunt excelente suplimente nutritive pentru organismul nostru.
Chiar dacă mănânci sănătos şi încerci să respecţi principiile unui stil de viaţa sănătos, aceste super-alimente îţi vor da un plus de sănătate şi energie în fiecare zi.
1. Seminţele şi uleiurile de cânepă
Acestea le poţi găsi foarte uşor atât în magazine cât şi online, pe internet. Sunt excelente deoarece furnizează Omega 3, 6 şi 9 şi de asemenea, stabilesc un echilibru între acestea. Ele mai conţin: fibre, nutrienţi de bază şi micronutrienţi anticancerigeni (foarte buni pentru inimă).
2. Chlorella
Este o algă atât de mică, încât până la apariţia microscopului, oamenii nici măcar n-au ştiut de existenţa ei. Este considerată cea mai verde fiinţă de pe Pământ, ea conţine o cantitate uriaşă de clorofilă, dar şi alte principii active, care fac din această algă un medicament extraordinar de puternic, pe care merită să-l cunoaştem şi să-l folosim.
3. Spirulina
Spirulina mai poartă şi numele de alga albastră-verde și este un alt super-aliment verde.
Acest supliment este o sursă de vitalitate şi de energie. Cei care consumă comprimate de spirulină resimt o stare generală de bine şi o creştere a vitalităţii. De asemenea, oferă protecţie împotriva diverselor tipuri de cancer şi scade riscul contractării unor virusuri precum gripă, herpes, oreion, pojar sau HIV.
4. Kale sau varza furajeră
Kale este o legumă cu frunze de culoare verde sau violet. Este foarte bogată în beta-caroten, vitamina K, vitamina C și calciu. De asemenea, Kale este o sursă de carotenoide , luteină şi zeaxantină. La fel ca broccoli și alte crucifere, conține un produs chimic cu proprietăți puternice anticancer.
5. Cacaoa
Cacaoa are cea mai mare capacitate de absorbţie a radicalilor oxigenului dintre toate alimentele. Aceasta împiedică grupurile de proteine dăunătoare să se depună pe creier şi să deterioreze celulele nervoase.
6. Seminţele de chia
Acestea sunt bogate în Omega 3, au mai multe proteine decât soia şi mai multe fibre decât seminţele de in. Seminţele de chia au cel mai valoros conţinut nutriţional. Din păcate, sunt prea puţin folosite în bucătăria românească şi europeană. Preferabil ar fi ca seminţele de chia să fie consumate zilnic.
7. Sucul de noni
Noni este o sursă bogată de fibre şi carbohidraţi. Fructele sunt alimente sănătoase şi au un conţinut ridicat de proteine. Pulpa fructului nu are grăsimi şi este utilizată pentru prepararea sucului de noni în care se regăsesc cantităţi majore de vitamina C, A, niacină şi fier.
Sucul de Noni consumat pe stomacul gol reduce inflamaţiile, întăreşte sistemul imunitar, curăță aparatul digestiv, reglează funcţiile celulare, repară celulele deteriorate, îmbunătăţeşte transportul oxigenului în celule, măreşte energia şi bună dispoziţie, elimină bacteriile patogene şi fluidifică fluxul sanguin prevenind formarea cheagurilor.