Ingrediente pentru o tavă de 30X40 cm
Pentru alaut:
– 5 ouă
– 200 gr zahăr pudră
– 5 linguri de apă (fierbinte)
– 1 lingură ulei
– 200 gr făină
– 1 plic praf de copt
Pentru umputură:
– 330 ml frişcă lichidă
– 500 gr smântână
– 2 linguri zahăr vanilat
Deasupra:
– 6 bucăţi de kiwi
– 400 ml apă
– 100 ml suc de kiwi
– 100 zahăr pudră
– 2 linguri zahăr vanilat
– 40 gr amidon alimentar
Batem spumă albuşurile cu zahărul, apoi adaugăm gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte şi făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt coacem la 180 de grade.
Între timp pregătim umplutura. Batem frişca lichidă amestecată cu zahărul vanilat, pe urmă încorporăm şi smântâna.
Întindem pe blatul deja răcit.
Pe urmă pregătim crema de deasupra. Amestecăm apa cu zahărul, cu amidon alimentar şi sucul de kiwi şi fierbem până obţinem o budincă groasă.
Curăţăm fructele şi le taiem rondele; le punem pe crema de smântână şi acoperim cu budinca.
Pentru 5 ore îl punem la frigider.