Ce vezi este ceea ce ai: persoanele care au memorie vizuală bună pot reproduce detaliile unei întâmplări cu o precizie stranie

Ce vezi este ceea ce ai: persoanele care au memorie vizuală bună pot reproduce detaliile unei întâmplări cu o precizie stranie

author
1 minute, 15 seconds Read

Poate că ai posibilitatea să priveşti o cameră goală și să ştii unde poţi poziţiona mobila sau ai avut mereu un talent pentru a memora un număr mare. Dacă da, probabil, ai o memorie vizuală bună.

9658069

Cei care au memoria vizuală mai dezvoltată , spre deosebire de cei cu memorie emoţională sau literară, au o abilitate mai mare de a reţine diferite imagini chiar dacă vor merge într-un mediu diferit . Unele dintre cele mai strălucite minți din istoria omenirii, inclusiv Thomas Edison și maestrul şahist Bobby Fisher, sunt considerate persoanele cu cea mai bună memorie vizuală, asta datorită abilităţilor extraordinare de a-și aminti cele mai mici detalii.

Un simplu test de măsurare a gândirii vizuale poate fi facut prin reîntoarcerea în timp şi retrăirea unei amintiri, cum ar fi o vacanţă de vară. Când te gândeşti la acest moment, ce este ceea ce vezi exact? Dacă aveţi o bună memorie vizuală, probabil că vă veţi aminti imaginile detaliate. Vă amintiți aspectul plajei și valurile mării sau vă amintiți genunchiul însângerat și lacrimile care au urmat.

Gânditorii non vizuali îşi pot aminti alte detalii, cum ar fi modul în care s-au simțit la momentul respectiv. În loc de detalii colorate, își amintesc evenimentele care au avut loc înainte și după aceea.

Urmărește filmulețul de mai jos, și spune-ne, tu ce fel de memorie ai?

Similar Posts