Este un desert foarte simplu şi absolut delicios.
Ingrediente pentru o tavă de 24X36 cm.
Pentru aluat: – 250 gr făină – 60 gr zahăr pudră – 130 gr unt – 1 ou – un vârf de cuţit de sare
– ½ pachet de parf de copt
Pentru umplutură: – 2 bucăţi de piersici mari din conservă – 2 linguri de griş – 500 gr brânză de vacă – 80 gr amidon alimentar – 200 gr zahăr – 500 gr smântână – 2 ouă
– ½ linguriţă extract de vanilie
Pentru decorare: – zahăr pudră
– frunze de mentă
1. Amestecăm ingredientele pentru aluat, îl frămâtăm, pe urmă îl întindem şi îl punem într-o tavă unsă cu unt. 2. Amestecăm şi ingredientele necesare pentru umplutură, până obţinem o pastă. 3. Caisele le taiem bucăţele. 4. Presarăm aluatul cu o lingură de griş, apoi punem bucăţelele de piersici şi iar presarăm cu o lingură de griş. 5. Pe urmă turnăm umplutura de brânză şi o întindem. 6. Coacem timp de 50-60 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
7. Putem să-l decorăm cu zahăr pudră şi frunze de mentă.