Cum să slăbești cu ajutorul ceaiului cu ghimbir

Cum să slăbești cu ajutorul ceaiului cu ghimbir

author
2 minutes, 42 seconds Read

Ghimbirul este o plantă cu origine în regiunile tropicale, care pentru a se dezvolta are nevoie de o temepratura ridicată și constantă precum și de o umiditate permanentă. Ghimbirul mai este denumit popular și aghimber” sau agingiber”.

Cum să slăbești cu ajutorul ceaiului cu ghimbir

Ghimbirul este considerat cel mai versatil condiment, putând fi folosit în absolut toate tipurile de preparate de la sosuri și supe până la deserturi și băuturi.

În prepararea ceaiurilor ghimbirul se adaugă sub formă de bucățele tăiate din rădăcină, și se lasă la infuzat aproximativ 30 de minute. În cura de slăbire este bine să bem aproximativ cu 20 de minute înainte de fiecare masă o cană de ceai cu ghimbir. Ceaiul de ghimbir reduce senzația de foame. Totuși efectele unei diete cu ceai de ghimbir se văd aproximativ după o lună.

Ca si utilizari medicale ghimbirul este folosit in raceala, el actionand asupra plamanilor, stomacului si splinei. O rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă și fiartă în 250 ml apă, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte remarcabile în tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducând și o senzație puternică de încălzire a corpului. Atunci când febra nu cedează, fierbeți 100 g ghimbir proaspăt în 500 ml apă și spălați tot corpul cu zeama rezultată. Dacă tusea nu vrea să vă lase în pace, stoarceți o rădăcină de ghimbir și amestecați sucul cu puțină miere și 250 ml apă fierbinte; beți câte 1-2 căni pe zi. Ceaiul de ghimbir este un calmant ideal în inflamațiile gâtului, sinuzite, răgușeală, febră, eliminare de mucozități și congestii respiratorii.

Indigestia poate fi tratată dacă mâncați căteva bucățele de tulpină de ghimbir proaspăt. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele, în vreme ce o cană de suc din aceeași parte a plantei vă poate scăpa de un sughiț rebel, greață sau vomă, ori chiar de o toxiinfecție alimentară.

Ghimbirul este folosit, adesea, ca antidot în caz de rău de mare. Este întrebuințat, de asemenea, pentru combaterea răului de altitudine, de mașină, de mișcare de rotație. Ghimberul acționează și împotriva stărilor de vomă, grețurilor, deranjamentelor stomacale sau intestinale. În caz de greață, se ține în gură, sub limbă, o bucățică de rădăcină de ghimbir. Senzația de greață și vomă va dispărea imediat.

În China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir și morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctură de ghimbir care eliberează plămânul de secreții.0.5-1.5 g de praf de rădăcină de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, înainte de masă, înlătură durerile de cap de natură nevralgică și spastică, grețurile și voma (la femeile însărcinate), tratează bronșita și astmul bronșic, frigiditate, cataracta.

În schimb, ghimbirul nu este indicat la persoanele care sunt alergice la acesta, sau la persoanele cu afecțiuni hepatice sau de tip ulceros. De asemenea acesta trebuie evitat de către femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Similar Posts