Rețeta zilei – Tort Oreo

Rețeta zilei – Tort Oreo

author
0 minutes, 51 seconds Read

Ingrediente pentru blat:

– 2 ouă

– 4 linguri de zahăr

– 4 linguri cacao

– 2 linguri de ulei

– un vârf de cuţit de praf de copt

Pentru cremă:

– 250 gr mascarpone

– 200 gr zahăr

– 200 ml iaurt grecesc

– 300 ml frişcă

– 1 pachet gelatină

– 200 gr biscuiţi Oreo

Pentru ornament:

– 150 ml frişcă

– 12 bucăţi biscuiţi Oreo

Rețeta zilei – Tort Oreo

1. Pentru blatul de tort, batem ouăle cu zahărul, apoi adaugăm praful de copt amestecat cu cacao şi uleiul. Compoziţia o turnăm în tava de tort şi o coacem timp de 10-15 minute.

2. Pentru cremă, prima data amestecăm mascarpone cu zahărul pudră, apoi adaugăm iaurtul, frişca bătută, gelatina dizolvată. Zdrobim biscuiţii şi îi adaugăm la cremă.

3. Dăm jos crema de pe 6 biscuiţi îi zdrobim şi îi punem deasupra cremei, scoatem inelul de la tava de copt şi îl punem pe un suport de tort.

4. Batem frişca şi decorăm tortul cu 12 flori de frişcă, în fiecare floare spunem o jumătate de biscuite de Oreo.

Similar Posts