Repatrierea persoanelor decedate - un proces mai complex decat pare

Repatrierea persoanelor decedate – un proces mai complex decat pare

author
4 minutes, 7 seconds Read

Repatrierea decedatilor este un proces delicat si important, care implica documentatie si dotari specifice pentru a se asigura ca totul se desfasoara in conformitate cu legile si reglementarile nationale si internationale. Funerare Nicolas este o agentie cu o vasta experienta in acest domeniu, oferind servicii de repatriere decedati in Europa si nu numai. In continuare, vom explora in detaliu documentele si dotarile necesare pentru procesele de repatriere decedati.

Documentele necesare pentru repatrierea decedatilor:

 1. Pasaport mortuar: Acest document este esential pentru repatriere si contine detalii despre persoana decedata, cum ar fi numele, data decesului si locul de deces. Pasaportul mortuar este emis de autoritatile locale sau de catre ambasada sau consulatul tarii din care provine persoana decedata.
 1. Certificat de deces: Acest document atesta oficial decesul si este eliberat de medicul care a constatat moartea. Certificatul de deces contine informatii precum cauza decesului, data si locul acestuia.
 1. Certificatul constatator al decesului: Acest document confirma oficial decesul si este emis de autoritatile locale. Certificatul constatator al decesului poate fi necesar pentru procesele legale de repatriere.
 1. Certificat de imbalsamare: In multe cazuri, transportul international al decedatilor necesita ca trupul sa fie conservat prin imbalsamarea cadavrului. Acest document confirma ca aceasta procedura a fost efectuata.
 1. Autorizatia de transport funerar international: Acest document este emis de autoritatile competente si autorizeaza transportul international al persoanei decedate. Autorizatia poate include cerinte specifice si restrictii, in functie de tara de destinatie.
 1. Masina – autospeciala funerara: Pentru transportul international al decedatilor, este necesara o autospeciala funerara specializata, care sa asigure conditii adecvate pentru transportul decedatului.

7.Imbalsamare sau seringa de conservare: Acestea sunt necesare pentru conservarea trupului decedatului pe durata transportului international. Alegerea intre imbalsamare si utilizarea unei seringi de conservare depinde de legislatia tarii de origine si de destinatie.

 1. Sicriu de zinc si sicriu de lemn: Repatrierea decedatilor se face de obicei intr-un sicriu de zinc, care trebuie sa fie prevazut cu o valvula (purificator) in interiorul sau. Sicriul de zinc trebuie introdus intr-un sicriu de lemn, de obicei de esenta tare, cu specificatii conforme standardelor Uniunii Europene. Sigilarea sicriului de zinc se realizeaza de obicei de catre agentia de repatriere si nu implica taxe suplimentare.
 1. Placuta de Identificare a Persoanei Decedate: Aceasta placuta este atasata sicriului de zinc si contine informatii de identificare a persoanei decedate. Asigura ca identitatea ramane clara pe parcursul procesului de repatriere.

Dotari speciale pentru transport funerar international:

 1. Autovehicule special autorizate: Agentia de repatriere trebuie sa detina autovehicule special autorizate pentru transportul persoanelor decedate. Aceste vehicule trebuie sa indeplineasca standardele de siguranta si igiena impuse pentru astfel de transporturi.
 1. Soferi profesionisti cu atestat si experienta: Transportul funerar international necesita soferi profesionisti cu experienta si cunostinte specifice pentru a se asigura ca totul se desfasoara in conditii sigure si conform reglementarilor.
 1. Logistica: Agentia de repatriere decedati trebuie sa aiba o logistica bine pusa la punct pentru a organiza si coordona procesul de repatriere. Acest lucru include pregatirea documentelor necesare, coordonarea cu autoritatile competente si asigurarea unei transportari fara probleme.

Respectarea reglementarilor internationale: Transportul funerar international trebuie sa respecte reglementarile si legile atat ale tarii de origine, cat si ale tarii de destinatie. Agentia de repatriere trebuie sa aiba cunostinte solide despre aceste reglementari pentru a se asigura ca totul decurge fara probleme.

Procesul de repatriere a decedatilor este unul complex, care implica multe aspecte tehnice si administrative pentru a se asigura ca ramasitele unei persoane decedate sunt transportate in siguranta dintr-o tara in alta. Agentia de repatriere Funerare Nicolas, cu o experienta de peste 15 ani in acest domeniu, ofera servicii de inalta calitate pentru a facilita acest proces dificil pentru familiile si rudele persoanelor decedate. In acest articol, vom explora documentele si dotarile necesare pentru procesele de repatriere a decedatilor si importanta lor in asigurarea unui transport corect si legal.

Dotari pentru transport funerar

 1. Autovehicule Special Autorizate: Autospecialele folosite pentru transportul decedatilor trebuie sa fie special autorizate pentru acest scop. Aceste vehicule sunt echipate pentru a oferi conditii optime pentru transport, inclusiv sistem de racire si alte dotari speciale.
 1. Soferi Profesionisti: Soferii care conduc autospecialele funerare trebuie sa detina atestat si sa aiba experienta in efectuarea transportului funerar. Ei trebuie sa respecte toate legile de circulatie si sa ofere un serviciu de calitate.
 1. Consilieri Funerari: Agentia de repatriere trebuie sa ofere consiliere si asistenta familiilor decedatilor pentru a face fata acestui proces dificil. Consilierii funerari trebuie sa fie pregatiti sa ofere suport emotional si sa ofere informatii relevante.

Importanta documentelor si dotarilor

Documentele si dotarile mentionate mai sus sunt cruciale pentru a asigura un proces de repatriere fara probleme si legal. Respectarea reglementarilor din tara de origine si din tara de destinatie este esentiala pentru a evita intarzieri sau probleme juridice. Autospecialele autorizate si soferii profesionisti asigura transportul in conditii de siguranta.

Agentia Funerare Nicolas, cu experienta sa vasta si colaborarea cu consulatele si ambasadele romanesti, se asigura ca procesul de repatriere decedatilor se desfasoara prompt si eficient, reducand stresul familiilor afectate. In momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi, profesionalismul si dedic

Similar Posts