Gândacii de bucătărie sunt o specie foarte rezistentă de insecte, putând să supravieţuiască chiar şi în cele mai grele condiţii.
Datele statistice arată că gândacii au fost printre singurele supravieţuitoare ale dezastrelor de la Nagasaki şi de la Hiroshima aşa ca să vă faceţi o idee despre cât de rezistenţi pot să fie.
Şi totuşi este o soluţie naturală care ar putea să le dea de cap şi să îndepărteze aceste insecte dezgustătoare de pe lângă casa dumneavoastră.
Pentru a prepara această soluţie aveţi nevoie de: 70 % acid boric de concentraţie 100 %; Ouă; Zahăr; Un bol;
O furculiţă.
Într-o primă fază veţi fierbe ouăle pentru 10-15 minute, apoi curăţaţi-le de coajă.
Scoateţi gălbenuşurile şi amestecaţi-le cu acidul boric într-un vas separat.
Adăugaţi şi o cană de zahăr şi continuaţi să mestecaţi până când conţinutul devine la fel ca şi plastilina.
Faceţi apoi bile din acest amestec pe care trebuie să le plasaţi în cât mai multe locuri din casă. Nu uitaţi de şifoniere sau de dulapuri, locuri unde s-ar putea ascunde gândacii. Nu uitaţi nici de baie, întrucât gândacilor le plac locurile umede.
Aceste bile pot să fie toxice pentru animalele dumneavoastră de casă aşa că aveţi grijă să nu ajungă la ele.
Rezultatele o să apară în câteva zile când veţi observa mai mulţi gândaci morţi prin casă.