Ştiai că aceştia sunt consideraţi cei mai periculoşi câini din lume ?

Ştiai că aceştia sunt consideraţi cei mai periculoşi câini din lume ?

author
2 minutes, 38 seconds Read

Cu toţi am auzit de tot felul de clasificări a celor mai periculoase rase de câini, dar oare sunt ele corecte? Care sunt cu adevărat câinii care pot fi consideraţi cei mai periculoşi?
Iată mai jos un top al celor mai dificili câini.

1. Câinele nedresat
Poate cel mai periculos dintre toţi câinii este câinele nedresat. Un astfel de câine nu cunoaşte nicio regulă şi nici nu ştie a facă diferenţa dintre “bine” sau “rău”.

Un câine, indiferent de rasă, care nu a fost dresat este cel mai predispus în a muşca sau răni indivizii de lângă el, fie accidental, fie voit pentru că nu îşi va controla impulsurile native.

Ori aceste impulsuri pot să îl facă să îşi manifeste agresivitatea faţă de alţi câini sau animale cu care interacţionează sau faţă de oameni.
Când alegi să îţi cumperi un câine trebuie să înţelegi că urmează să ai şi responsabilităţi de aceea ar fi recomandat să îl dresezi încă de când este mic.

2. Câinele fricos, temător
Câinele fricos sau anxios este la fel de periculos. Orice animal care este temător va avea tendinţa să se protejeze, chiar dacă situaţia în care se află sau omul care este lângă el nu prezintă o ameninţare. Dacă ești lângă un astfel de câine ai grijă la reacţiile tale pentru că nu ştii niciodată când sau dacă va ataca. Este important de reţinut că acest câine va ataca deoarece îi priveşte pe cei care îl înconjoară că pe o ameninţare.

3. Câinii cu comportament impredictibil
Aceşti câini a căror comportament nu poate fi prevăzut prezintă un mare risc pentru oameni şi pentru animale. Trebuie să fiţi prevăzători cu aceşti câini, să le monitorizaţi reacţiile, având grijă să nu interacţioneze cu câini agresivi sau posesivi.

Totodată aveţi grijă inclusiv la comportamentul dvs. şi mai ales al copiilor raportat la un astfel de câine deoarece siguranţa lor şi a dvs. este foarte importantă.

4. Câinii bolnavi sau obosiţi
Cu toţi am fost bolnavi sau obosiţi şi ştim că în astfel de momente nu dorim să fim deranjaţi. Aşa este şi la animale. De aceea când observaţi un câine care “zace” pur şi simplu sau dormitează acesta ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă cu el şi că ar fi mai bine să îl lăsaţi pentru moment în pace.

5. Un câine străin
Un câine care nu este obişnuit cu tine şi cu reacţiile tale poate avea de asemenea reacţii neprevăzute. Întotdeauna când vii în contact cu un câine străin respectă-i spaţiul personal cel puţin până se acomodează şi el cu tine aşa că lasă-l pe el să vină la tine să te “cunoască”.

Similar Posts