Şi tu poţi să prepari acasă delicioasele fâşii de piept de pui, şi unde mai pui că o să fie mult mai sănătoase decât cele pe care le cumperi.
Pentru aproximativ 6 porţii ai nevoie de: 3 bucăţi de piept de pui tăiate în fâşii; sare şi piper după gust; 1/2 ceaşcă de făină; 1/4 lingură de praf de usturoi; 1/4 lingură praf de ceapă; 1 linguriţă de boia; 2 linguri de condimente italieneşti; 3 ouă; 1 ceaşcă de pesmet;
1/2 ceaşcă de brânză parmezan rasă ;
Dacă nu aveţi prin casă praf de usturoi sau celelalte condimente puteși folosi vegeta sau orice alte mirodenii care vă plac.
Şi acum să trecem la treabă. Pentru început încălziţi cuptorul la 200˚C.
Tăiaţi pieptul de pui în fâşii şi condimentaţi cu sare şi cu piper.
Într-o pungă de plastic puneţi faină, praful de usturoi, ceapa, boiaua şi condimentele italiene, amestecaţi-le bine apoi adăugaţi fâşiile de pui tăiate, sigilaţi punga şi începeţi să agitaţi.
Puiul trebuie să se acopere cu făină şi cu condimente.
Separat bateţi ouăle într-un bol.
În alt bol amestecaţi parmezanul cu pesmetul.
Se ia fiecare bucată de piept de pui, se trece prin ou apoi prin parmezanul amestecat cu pesmet şi se pune în tavă.
Se lasă la cuptor aproximativ 35-40 de minute, întorcându-le pentru a se prăji pe ambele părţi.
Când sunt gata se servesc cu ketchup sau cu alt sos după preferinţe.