Pentru acele zile de vară când simţim nevoia de ceva dulce, dar care să nu îţi ia prea mult timp de preparare şi să fie şi răcoritor iată o reţetă simplă de prăjitură cu pere. Pe lângă faptul că nu o să stai cu orele în bucătărie preparând-o, o să ai un deşert care în mod sigur o să atragă laudele celor dragi.
Ingredientele necesare pentru blat : 3 ouă 1 praf de sare 10 linguri zahăr 8 linguri ulei 12 linguri făină 1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru umplutură o să ai nevoie de: 3 pere coapte 200 gr brânză simplă de vaci 1 ou 2 linguri zahăr
2 linguri gris
Mai întâi pregătim umplutură. Spălam perele bine şi le tăiem în felii subţiri peste care presărăm puţină zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
Amestecăm brânză cu oul, zahărul şi cu grisul. Lăsăm compoziţia deoparte. Între timp preîncălzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) şi tapetam o tavă de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hârtie de copt.
Batem uşor ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zahărul şi mai amestecăm puţin. Adăugăm uleiul şi omogenizam. Amestecăm faină cu praful de copt apoi o incorporăm uşor în compoziţia lichidă.
Se toarnă în tavă 3/4 din compoziţie. Punem crema de brânză din loc în loc, apoi punem feliuţele de pere, apoi turnam restul de compoziţie deasupra.
Tava se pune la cuptor şi se coace prăjitura timp de 30-35 de minute, până când e bine rumenită şi trece testul scobitorii.
O lăsăm la răcit pe un grătar apoi o putem porţiona după preferinţă. Este o prăjitură simplă, delicioasă… merge de minune alături de o cană de cafea, lapte… sau chiar iaurt pentru cei mici.
Sursa: Enjoy Desert