“Șocolatierul” – un scurt filmuleț care încercă să promoveze ceea ce este frumos și nobil în România

“Șocolatierul” – un scurt filmuleț care încercă să promoveze ceea ce este frumos și nobil în România

author
2 minutes, 6 seconds Read

TheCell susținut de Discovery Channel și Decât o Revistă lansează o serie de documentare despre artizanat și despre oamenii care îmbrățișează această pasiune.

“Șocolatierul” – un scurt filmuleț care încercă să promoveze ceea ce este frumos și nobil în România

TheCell sunt cei care au lansat în România primul proiect propriu, Live in TheCell, sub forma unei serii de miniconcerte înregistrate live, în studio, din dorința de a ajuta trupe tinere, talentate, să fie mai vizibile în fața publicului.

Pe canalul de YouTube al agenției au fost promovate toate aceste trupe.

Datorită succesului avut cei de la TheCell au hotărât să înceapă un nou proiect pe care l-au denumit ARTISAN, cu ajutorul căruia încearcă să promoveze ideea că nevoia de a vedea, simți, crea lucruri făcute de mână nu e ceva ce ține de trecut, ci ceva ce ne definește ca oameni.

“Am început să lucrăm la Artisan din dorința noastră de a-i promova pe oamenii care fac lucruri frumoase, unice, speciale, pentru că ne-am dat seama că putem face mai mult decât să apreciem tăcut, din umbră. În plus, se potrivea perfect cu dorința noastră de a crea din ce în ce mai mult content.” spune Teodor Cucu, Creative Director TheCell și regizor al primelor episoade.

“Artisan își propune să demonstreze că nevoia de a vedea, simți, crea lucruri făcute de mână nu e ceva ce ține de trecut, ci ceva ce ne definește ca oameni. E o parte din moștenirea pe care o avem de la generațiile anterioare și pe care o vom transmite mai departe, iar pentru mine, ca fotograf, a fost o motivație în plus să mă implic în acest proiect.” spune Alex Gâlmeanu, partener TheCell si DoP al proiectului.

Primul episod al seriei îl are ca subiect pe Răzvan Giurcăneanu, care, după aproape 20 de ani petrecuți în publicitate și la aproape 50 ani de viață s-a hotărât să facă o schimbare radicală de carieră și să se (re)apuce să facă ciocolată artizanal, așa cum făcea bunicul său, meșter ciocolatier încă din perioada interbelică.

“Eu cred că cea mai mare nevoie a oamenilor este să vadă lucruri făcute de mâna altor oameni, așa că m-a atras de la început ideea TheCell și sper ca seria lor de documentare să contribuie la promovarea artizanatului și a artizanilor din România.” a spus Răzvan Giurcăneanu, ucenic șocolatier la Sufrageria Bunicului Jean.

Sursa: Discovery Romania, TheCell

Similar Posts