Chinezii chiar reproduc orice. Acum vor să facă o replică a vasului Titanic

Chinezii chiar reproduc orice. Acum vor să facă o replică a vasului Titanic

author
1 minute, 19 seconds Read

Se spune despre chinezi că pot să facă replici a oricărui produs, însă nimeni nu s-ar fi aşteptat să treacă la acest nivel.

Chinezii chiar reproduc orice. Acum vor să facă o replică a vasului Titanic

În 2014 o companie din China şi-a anunţat intenţia de a construi o navă asemănătoare vasului Titanic, care va fi amplasată într-un parc tematic, alocând pentru acesta suma de 1 miliard de yeni (aproximativ 150 de milioane de dolari).

Compania promite că va oferi turiştilor o experienţă inedită şi ar fi bine să îi credem având în vedere că nava va fi dotată cu un simulator care le va permite turiştilor de la bord să resimtă ciocnirea cu un iceberg.

Titanicul chinezesc va avea o lungime de 269 de metri şi o lăţime de 28 de metri, și va fi ancorată permanent pe un lac dintr-o zonă rurală a provinciei Sichuan.

În interiorul ei vor fi reproduse unele dintre cele mai cunoscute încăperi de pe celebrul vas, inclusiv sala de dans, teatrul, piscina şi cabinele de la clasa întâi evident cu o mică îmbunătăţire. Managerul Euchang Shipbuilding Industry Group, Wang Weiling, afirmă că toate încăperile vor fi dotate cu wifi.

Titanicul, care s-a ciocnit de un iceberg în 1912 şi a provocat moartea a 1.500 de persoane este un subiect care îi fascinează pe chinezi.

Interesul a fost stârnit în urma filmului apărut în 1997, care în rolurile principale i-au avut pe Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio.

La construcţia navei vor lua parte designeri americani şi englezi, chinezii promiţând că va fi o replică fidelă a construcţiei originale.

Similar Posts