Câteva lucruri inedite pe care nu le ştiaţi despre Cola. Iată la ce poate fi folosită

Coca Cola este o băutură delicioasă care place tuturor. Deşi unii susţin că este dăunătoare pentru organism nimeni nu poate să reziste unui pahar (sau mai multe) de suc. Însă ceea ce nu ştiaţi este că delicioasă băutura poate să aibă şi întrebuinţări să zicem mai casnice.

De exemplu ştiaţi că, cu ajutorul unei doze sau a unei sticle de Cola puteţi să dezgheţaţi parbrizul? Cola are acest efect aşa că dacă viitoare când pe parbriz se formează o pojghiţă de gheaţă turnaţi un pic de suc şi aşteptaţi ca parbrizul să se cureţe.

Calmează durerea şi mâncărimea provocată de înţepături
Cola ajuta la calmarea durerii ce poate apărea în urma înţepăturilor de insecte precum şi la calmarea mâncărimii provocate de înţepături.

Tot ce trebuie să faceţi este să ungeţi locul înţepăturii cu cola.

Curăţă sticla
Datorită faptului că are în compoziţie acid citric, Cola curăță în mod eficient sticla, inclusiv cele mai murdare pete. Aveţi însă grijă ca după ce spălaţi geamul cu cola să îl ştergeţi cu o cârpă moale şi umedă pentru că altfel va rămâne lipicios.

Înlătură mirosurile neplăcute
Diluaţi într-o găleată cu apă în care aţi pus săpun, o sticlă de cola. Această soluţie ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Dacă mirosul neplăcut a rămas pe piele şterge-te cu un burete înmuiat în cola şi apoi fă un duş.

Ţine albinele şi alte insecte la distanţă Seara când ieşi pe terasă deschide câteva doze şi pune-le lângă tine. Sau pune cola în câteva recipiente. Vor fi ca un magnet pentru insecte.


Scoate guma de mestecat din păr

Udaţi părul cu cola şi lăsaţi să acţioneze câteva minute. Apoi începeţi să îndepărtaţi guma de mestecat. Deşi procedeul este migălos nu veţi fi nevoiți să tăiaţi părul.

Îndepărtează petele de pe haine
Turnaţi cola pe tricourile cu probleme şi lăsați să acţioneze câteva minute, apoi spălaţi în mod obişnuit. Petele vor fi îndepărtate imediat.

Cola poate să scoată cele mai dificile pete de pe haine cum ar fi cele de sânge sau de grăsime

Înlătură rugina Pentru a curăţa o suprafaţă de metal ruginită lăsaţi-o în cola peste noapte. Dimineaţa rugina va fi îndepărtată fără a depune cel mai minim efort. Suprafeţele cromate se curăţa dacă le ştergeţi cu o cârpă sau un burete înmuiate în cola.


Curăţă vasul de toaletă

Varsă o sticlă întreagă de cola în vasul de toaletă înainte de a o curăţa. Procesul de curăţare va fi mult mai uşor