Iată cinci exerciții geniale care te ajută să ai un spate mereu sănătos!

Iată cinci exerciții geniale care te ajută să ai un spate mereu sănătos!

author
3 minutes, 4 seconds Read


Postura este foarte importantă atunci când vine vorba de sănătatea spatelui tău. De asemenea, şi exerciţiile pot face o diferenţă substanţială. A menţine un spate sănătos este esențial pentru a permite unei persoane să-și păstreze energia, o minte limpede și o memorie bună.

Există o serie de exerciții care te pot ajuta să ai grijă de coloană vertebrală. Dacă le faci în mod corect și în mod regulat, vei avea rezultatele dorite în câteva zile, chiar dacă faci doar minimul necesar.

Pentru a evita un prejudiciu de suprasolicitare fizică excesivă a spatelui, ar trebui să rămâi la următoarele reguli:

În timpul primei săptămâni, fă exercițiile lent, fără a te solicita.

Începe prin a repeta fiecare exerciţiu de 2-3 ori, iar apoi crește numărul acestora gradual, până la zece repetări.

În cazul în care te simți obosit sau simţi durere ar trebui să iei o pauză.

Exerciţiul 1. Arcuire de pisică
Acest exercițiu poate avea o influență benefică asupra sistemului nervos, care este responsabil pentru mișcarea capului, pentru mușchii ochilor și nervi în general. Este, de asemenea, bun pentru coloana cervicală.

Staţi întins pe podea cu fața în jos, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Ridică șoldurile și arcuieşte spinarea precum o pisică. Numai degetele de la picioare și palmele ar trebui să atingă podeaua. Încerca să îndrepţi genunchii și coatele cât mai mult posibil.
Apoi coboară şoldurile și ridică capul. După ce ai coborât șoldurile cât mai mult posibil, încet ridică-le şi arcuieşte spatele.

Exerciţiul 2. Răsucirea
Acest exercițiu va ajuta la întărirea muşchilor coloanei vertebrale toracice și poate avea un efect benefic asupra nervilor. De asemenea, îmbunătățește funcționarea rinichilor.

Întinde-te pe podea cu fața în jos, ridică șoldurile și arcuieşte spatele. Încerca să atingi podeaua doar cu degetele de la picioare și palmele. Du șoldurile spre dreapta cât mai mult posibil, repetă apoi pentru partea stângă.

Încerca să faci exercițiul cât mai lent posibil.


Exerciţiul 3. Podul

Acest exercițiu ajută la antrenarea mușchilor coloanei vertebrale lombare. Astfel se relaxează coloana vertebrală şi este stimulat procesul de recuperare a discurilor intervertebrale.

Aşezaţi-vă pe podea cu palmele atingând solul și îndoaie genunchii. Ridică șolduri, apoi ridică şi restul corpului. Adu coloana vertebrală într-o poziție orizontală, și apoi coboară tot corpul. Ar trebui să faci exercițiul ritmic.


Exerciţiul 4. Întinderea

Acest exercițiu te ajută să consolidezi mușchii coloanei vertebrale lombare şi să restabileşti sentimentul de echilibru.

Întinde-te. Îndoaie genunchii și cuprinde-i cu mâinile. Împinge-te şi rămâi în această poziție pentru ceva timp. În același timp, ridicând capul, încerca să atingi genunchii cu bărbia. Încerca să rămâi în această poziție timp de aproximativ 5 secunde.


Exerciţiul 5. Mersul în patru labe

Acesta este un exercițiu extrem de important pentru întindere, consolidare și formarea ligamentelor muşchilor gluteali.

Ar trebui să te întinzi pe podea cu fața în jos. Ridică șoldurile cât mai mult posibil, și arcuieşte spatele, în același timp.
Picioarele și palmele ar trebui să atingă podeaua. Stai drept, cu capul în jos. Mergi aşa aproximativ 5-7 minute.

Este recomandat ca acest antrenament să fie făcut zilnic la început. Apoi, odată ce ai început să te simţi mai puternic, poți face aceste exerciții de două ori pe săptămână.

Similar Posts