Cele mai bune alimente pe care să le consumi când ai dureri de cap

Cele mai bune alimente pe care să le consumi când ai dureri de cap

author
2 minutes, 14 seconds Read

Durerile de cap pot să fie declanșate de dietă, de aceea trebuie să ne gândim de mai multe ori ce am putea să mâncăm sau ce am putea să bem, pentru a elimina cauzele care stau la baza durerilor de cap.

Cele mai bune alimente pe care să le consumi când ai dureri de cap

Dar, te-ai gândit vreodată că pot exista și alimente care ajută la îndepărtarea acestor dureri de cap, și care realmente te pot ajuta?

Dovezile sunt mai puțin convingătoare, dar cele șase alimentele de mai jos, probabil, nu vă vor face ca o durere de cap să dispară complet, dar cel puțin ele par să aibă puteri de prevenire.

Spanacul

Dacă ai nevoie de un alt motiv convingător pentru a mânca verdețuri, atunci ia în considerare acest lucru: verdețurile cu frunze sunt bogate în riboflavină, un tip de vitamină B, care a fost legată de prevenirea migrenelor.

Peștele gras

Datorită conținutului în acizi grași omega-3 cunoscuți prin proprietățile lor anti-inflamatorii, pot reduce durerile de cap cronice, iar beneficiul este îmbunătățit atunci când acizi grași dietetici omega-6 – găsiți în multe uleiuri alimentare – sunt reduși în același timp , potrivit unui studiu din 2013.

Pepenele

Uneori dureri de cap sunt legate de deshidratare. Și în acest caz te pot ajuta alimentele cu un conținut bogat în apă cum ar fi pepenele sau castraveții. Cu ajutorul lor am obține aproximativ 20 la sută din aportul nostru zilnic de apă din alimente, dar pepene verde oferă, de asemenea, minerale esențiale pe care le poți pierde când ești deshidratat, ca de exemplu magneziu și potasiu .

Cartofii

Vorbind de potasiu: cu ajutorul lui poate fi tratată foarte bine durerea de cap. În ciuda reputației că bananele sunt bogate în potasiu, un cartof la cuptor aduce nu mai puțin de 926 miligrame de potasiu, adică dublu decât o banană.

Cafeina

Atât timp cât nu exagerați, cafeina poate ajuta de fapt, la îndepărtarea durerilor de cap. Multe medicamente care sunt folosite în tratarea durerilor de cap conțin o mică doză de cafeină, deoarece aceasta ajută corpul să absoarbă aceste medicamente mai rapid.

Migdalele

Un mic grup de cercetători au examinat importantă magneziului, atunci când vine vorba de tratarea migrenelor, fără multe constatări concrete. În timp ce magneziul pare să ofere un anumit potențial în prevenirea migrenelor, există puține studii care să sugereze că ar ajuta la eliminarea durerilor de cap.

În cazul în care optați pentru magneziu, migdale sunt un bun pariu, prin conținutul acestora de aproximativ 80 de miligrame per porție .

Similar Posts