Cei care doresc sa schimbe cariera o pot face prin intermediul celor de la Cursuriautorizate.eu

Cei care doresc sa schimbe cariera o pot face prin intermediul celor de la Cursuriautorizate.eu

author
4 minutes, 40 seconds Read

Doar pentru ca o persoana a ales initial o meserie sau o profesie asta nu inseamna ca pe parcurs nu poate sa o schimbe. In Romania aceasta realitate este foarte prezenta, mai ales pentru persoanele care la inceputul anilor 2000 si-au ales o anumita cariera, iar pe masura ce lucrurile au evoluat s-au simtit nevoiti sa schimbe jobul. Tocmai din acest motiv, https://www.cursuriautorizate.eu/ ofera o gama vasta de cursuri precum:

– Apicultor;

– Arhivar;

– Asfaltator;

– Asistent personal al persoanei cu handicap grav;

– Asistent Relatii Publice si Comunicare;

-Auditor de Mediu;

-Auditor in domeniul calitatii;

-Baby sitter;

-Barman;

-Brancardier;

-Brutar;

-Bucatar etc.

Dintre toate meseriile, profiul de barman si cel de buatar sunt cele mai cautate, atat in Romania cat si in afara tarii. Gastronomia este apreciata la nivel global, iar orice club va avea nevoie de un barman la un moment dat.

Unul dintre avantajele de a fi un barman este faptul ca nu sunteti obligat sa stati la o locatie anume pentru jobul vostru. Bartending-ul va permite sa calatoriti prin lume si sa plecati in aventuri. Mai ales in locatiile in care oamenii isi petrec de obicei vacantele, personalul de la bar este intotdeauna necesar. Nu ar fi minunat sa petreceti iarna cu degetele de la picioare in nisip si sa va bronzati la plaja, in loc sa stati mereu in frig?

Bartendingul este o profesie extrem de sociala. Nu doar cei din echipa cu care lucrati in spatele barului au experiente diferite pe care doresc sa le impartaseasca, dar si oamenii carora le serviti bauturi in timp ce lucarti  va vor spune povestile lor nebunesti si uimitoare. Exista un motiv pentru care unii oameni spun ca barmanii sunt cei mai buni psihologi! Barul nu face discriminari, este un loc in care oricine este binevenit si oricine poate trece de acele usi, indiferent de rasa, etnie, religie, varsta (peste 18 ani) sau sex. Conversatiile pe care le aveti si oamenii pe care ii intalniti se vor schimba de la o zi la alta sau chiar de la o ora la alta. Daca intrebati un barman care este cea mai pretuita amintire a lor in spatele barului, cei mai multi dintre ei raspund la prieteniile incredibile pe care le-au facut, pe care altfel nu le-ar fi intalnit.

Puteti face cu usurinta ziua cuiva mai frumoasa cu un singur cocktail, cateva minute de ascultare sau cu un compliment. De obicei, cand cineva intra intr-un bar, o afce pentru a se distra. Indiferent daca sunt intr-o dispozitie buna sau proasta, ei stiu ca vor parasi barul cu un zambet larg si tu faci parte din asta! Ajungeti sa fiti persoana care poate schimba instantaneu ziua cuiva de la groaznic la grozav. Cu cateva cuvinte amabile, un schimb de zambete si cateva bauturi, puteti ajuta la ameliorarea problemelor unei zile lungi si sa creati o experienta si un mediu confortabil pentru ei.

In loc sa aveti o slujba intre 9 si 5 si sa stati in spatele unui birou toata ziua, puteti crea bauturi frumoase, puteti veni cu creatii complet noi – posibilitatile sunt nesfarsite! Chiar daca ar trebui sa respectati cateva reguli generale atunci cand vine vorba de barman, puteti oricand sa adaptati unele retete existente in functie de preferintele clientilor vostri sau sa experimentati singur si s-ar putea sa inventati cel mai recent cocktail special pentru barul vostru!

A lucra in spatele unui bar este ca si cum ati fi pe o scena: sunteti in centrul atentiei. Primul lucru pe care oamenii il fac cand intra intr-un pub sau intr-un lounge este sa se indrepte spre bar. Retineti: reprezentati unitatea la care lucrati la aspectul vostru. Acest lucru poate fi stresant, dar cu siguranta va va face sa castigati mai multa incredere in voi! De asemenea, cu cat castigati mai multa experienta, cu atat fluxul  de lucru va deveni in cele din urma mai fluid. Daca sunteti o persoana creativa, veti intelege sentimentul incredibil pe care il aveti cand creeati ceva frumos. Crearea de cocktailuri este o arta in sine, iar sa va vedeti cocktailul lucrat manual stand in fata oaspetelui vostru care este uimit de frumusetea care se afla in fata ochilor lor, este doar un sentiment fantastic! Ganditi-va la culoarea cocktailului, a sticlariei si a garniturii si la cum le puteti folosi pe toate atunci cand creati o noua bautura. Va veti invita profesorul de arte din liceu sa vina sa va guste arta!

Da, veti avea un salariu platit in contul  bancar in fiecare saptamana (ca orice alt om care lucreaza de pe acest pamant), dar in plus, sfaturile primite de barmani s-ar putea adauga la castigurile voastre! A lucra in spatele unui bar este o linie de lucru care are corelatie – cu cat efortul pe care il depuneti pentru a va servi oaspetii este mai mare, cu atat creste posibilitatea unui beneficiu financiar mai mare pentru voi.

Aceasta este probabil cea mai buna parte despre a fi un barman – A pune un zambet pe fata cuiva cu o bautura delicioasa pe care ati creat-o. Lucrul in sectorul ospitalitatii poate fi extrem de greu, dar este cu siguranta la fel de plin de satisfactii!

La sfarsitul anilor 1800 si inceputul anilor 1900, barmanul avea o profesie foarte respectata in societate. In zilele noastre suntem in cea de-a doua epoca de aur a acestei profesii. Este posibil sa intrati in orice bar si sa cereti un Manhattan si sa fiti destul de sigur ca barmanul poate crea un cocktail decent. Suntem acum intr-un moment in care puteti cere o mare varietate de cocktail-uri, ceea ce a facut ca bartendingul sa redevina un mestesug respectat!

Similar Posts