Baterii pentru baie – cele mai comune tipuri pe care le poti gasi

author
2 minutes, 45 seconds Read

Robinetele sunt un element esential in bai si bucatarii. Nu numai ca sunt functionale, dar va permit sa definiti stilul camerei. Cum se selecteaza robinetul potrivit si care sunt costurile? Cititi mai departe pentru mai multe informatii. Ghideaza-te dupa informatiile de mai jos inclusiv pentru baterie cada freestanding https://www.goodbath.ro/produse/baterie-cada-freestanding .

Baterii pentru cada si dus

Multi oameni asociaza un robinet doar cu functia de umplere a baii. Cu toate acestea, altii ar dori sa aiba un robinet care sa poata devia debitul si catre dus (baterii de baie/dus), permitand utilizatorului sa alterneze iesirea apei intre robinetul de baie si cel de dus.

Robinete de cada/dus cu echipament

Robinetele pentru cada/dus pot fi livrate cu un singur robinet, astfel incat sa puteti alege ulterior  Robinetele pentru baie/dus pot fi livrate doar cu robinetul, astfel incat sa puteti alege combinatia cu gura de scurgere, capul de dus sau setul de manere preferat, sau cu un set predefinit de maner de dus, suport de perete si conexiune flexibila.

Baterii pentru baie

Aceste seturi de robinete pentru instalare pe marginea si pe gresia din jurul cazii ofera flexibilitatea de a satisface orice cerinta. Gura de scurgere trebuie sa iasa in afara de marginea cazii. Disponibile in diferite versiuni – cu trei, patru si cinci orificii – acestea combina un robinet si un dus de mana si, in functie de tip, doua manere sau o singura maneta si un deviator pentru robinet sau dus.

Coloane de drenaj

Montate in interiorul baii, aceste sisteme actioneaza ca un sistem de evacuare a apei, de control al debitului si de drenaj.

Cum alegi bateria potrivita?

Este important sa luati in considerare mai multe elemente in plus fata de estetica robinetului. Printre cei mai importanti factori care vor determina alegerea ta se numara materialul, finisajul si presiunea apei. Iata mai multe informatii in acest sens:

Materialul accesoriului

Materialul, de exemplu, va determina durabilitatea si calitatea robinetului. De obicei, se alege otelul sau alama: otelul este un material mai rezistent decat alama. Un robinet din otel nu necesita multa intretinere si nu se oxideaza din cauza apei. Pe de alta parte, robinetele din alama se oxideaza in timp.

Finisarea robinetelor si a accesoriilor

Robinetele, fie ca sunt fabricate din alama sau otel, au un finisaj care poate fi cromat, lustruit, mat, satinat sau lacuit. Acest lucru le defineste estetica finala, dar si durabilitatea. Printre inovatiile din acest domeniu se numara finisajele rezistente la pete si zgarieturi, care necesita putina intretinere. Asigurati-va, prin urmare, ca acest strat de finisare este de inalta calitate si durabil. De asemenea, verificati daca puteti folosi toate produsele de curatare: multe produse agresive pot distruge suprafata robinetelor intr-un timp scurt.

Presiunea apei

Exista diferite modele de baterii pentru cada, in special pentru dusuri si cazi de baie, care au nevoie de o anumita presiune a apei pentru a functiona cat mai bine. Prin urmare, acesta este un factor important de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti robinetele pentru sistemul de instalatii sanitare. Pentru a va oferi un exemplu practic, dusul cu efect de ploaie, care a devenit foarte popular in ultimii ani, necesita o presiune perfecta a apei. Daca presiunea apei este scazuta, de exemplu, se recomanda un cap de dus cu eliberare lenta sau aerisit.

Similar Posts