Cea mai murdară campanie electorală din România

Cea mai murdară campanie electorală din România

author
2 minutes, 58 seconds Read

Aceasta pare să fie cea mai murdară campanie electorală din istoria României pentru alegerea celei mai înalte poziţii, cea de preşedinte.

Cea mai murdară campanie electorală din România

De la suprimarea dreptului de vot a românilor plecaţi în străinătate dar şi a celor din ţară care au stat la cozi imense pentru a vota, până la atacuri intre candidaţi şi mai mult decât atât, ameninţări, fac aceasta campanie una extrem de murdară.

Mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost aruncate, în curtea sediului ACL, marţi. Găinile aveau la gât bileţele pe care era scris: “Eu sunt Iohannis” şi “Mi-e frică de dezbatere”.

Cum au ajuns aceste găini acolo, dacă este o ameninţare cu moartea, un mesaj nazist sau dacă au fost puse chiar de ACL, nu se știe încă.

Recent au avut loc discuţii referitoare la participarea celor doi candidaţi la preşedinţie la dezbateri electorale, însă aceştia nu au ajuns la nicio înţelegere în legătură cu organizarea acestora. Cei de le PSD au propus să fie făcute patru emisiuni la patru canale de televiziune, iar ACL vrea o singură dezbatere însă pe teren neutru.

Klaus Iohannis declară că acest gest în anii ’40 era folosit pentru a ameninţa pe cineva direct cu moartea.

“N-am crezut că discut în această campanie despre găini, dar iată că am ajuns şi aici. Pot să vă spun că această campanie electorală a devenit abominabilă. Domnule Ponta, aţi reuşit un record. Este cea mai mizerabilă campanie din ’90 încoace. Iar legat de acest simbol, probabil nu ştiţi, este un simbol foarte vechi. Este o ameninţare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anii ’40 şi acest simbol a fost folosit de nazişti. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoş cu capul tăiat peste gard sau în casă, este o ameninţare directă cu moartea şi naziştii au avut grijă să-l execute pe respectivul. De aceea îmi permit să spun, dragii mei, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală. Să folosească unii în campanie simboluri şi ameninţări cu moartea, folosite ultima dată de nazişti, nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, în ultimul moment, vă daţi seama că este greşit să aruncaţi România în aer doar ca să ajungeţi dumneavoastră preşedintele României”, a declarat acesta într-o conferinţă de presă la sediul ACL.

Replica celor de la PSD nu a întârziat să apară şi bineînţeles, aceștia au negat totul: ”În niciun caz, PSD nu este implicat într-o astfel de mizerie. Reprezentanţii ACL şi-au aruncat singuri găinile pentru a crea un element de presă, fiindu-le frică cu candidatul lor Klaus Iohannis, care de fiecare dată când iese spune numai bazaconii, vezi ultima lui declaraţie care vizează creşterea de pensii în 2015, fiind rupt de realitatea şi de cerinţele unui adevărat preşedinte. Ei, cei de la ACL, au creat un astfel de eveniment pentru a se victimiza în faţa cetăţenilor”, a susţinut Florin Iordache, membru în Consiliul Naţional al PSD.

Acest incident a fost semnalat Poliţiei pentru a se face cercetări în acest caz. Reprezentaţii ACL vor depune plângere penală şi vor anunţa de asemenea, protecţia animalelor.

Sursă: Ziare.com, Hotnews.ro

Similar Posts