Ce melodii trebuie sa pregateasca un DJ la nunta?

Ce melodii trebuie sa pregateasca un DJ la nunta?

author
2 minutes, 41 seconds Read

Fiecare eveniment este diferit iar gusturile muzicale sunt si mai diferite. Acesta este si motivul pentru care in momentul in care ai discutat cu un DJ nunta sa te asiguri ca totul este pregatit si intelege preferintele voastre muzicale. Totusi, pentru o nunta de neuitat pentru toti invitatii trebuie sa tii cont de toate preferintele. Un DJ nunta profesionist te va putea ajuta sa alcatuiesti o lista de melodii pentru toate momentele principale ale evenimentului.

Principala calitate a unui DJ nunta este acela ca intelege cat mai corect preferintele publicului si actioneaza in consecinta. Asadar, pe playlist-ul care trebuie sa se pregateasca pentru nunta trebuie sa se regaseasca melodii pentru fiecare moment important.

Momentele cheie ale nuntii si melodiile potrivite

Primul moment care deschide petrecerea este primirea mirilor. In mod traditional se foloseste marsul nuptial al lui Mendelssohn’s. primirea invitatilor se face folosind o melodie care sa introduca in atmosfera de petrecere si sarbatoare. Daca nu stii exact ce tip de melodie sa utilizezi intr-un astfel de moment te poti consulta cu DJ-ul. Acesta avand experienta dar si un playlist impresionant de melodii vei putea sa alegi ceva care sa se potriveasca evenimentului vostru.

Totusi, trebuie sa retii ca la primirea invitatilor este bine sa nu folosesti aceeasi melodie pentru fiecare persoana care intarzie intrucat ar putea deveni un factor de stres. De asemenea, este recomandat ca atunci cand au intrat invitatii in restaurant muzica sa nu fie prea alerta din prima secunda. Nu uita, este o perioada de acomodare si fiecare invitat este asezat la locul sau. In acest caz este recomandat sa optezi mai degraba pentru un jazz sau o melodie linistita in general, pana cand fiecare invitat si-a luat locul la masa. De asemenea, tot pentru perioadele in care se serveste masa este bine sa se aleaga niste melodii mai linistite.

Un exemplu de playlist pentru unul dintre momentele in care se serveste masa ar putea fi:

  • Aperitiv – un program muzical compus din slow-uri cantate de artisti renumiti precum Julio Iglesias, Celentano, Bob Marley, Queen etc.
  • Peste – muzica instrumentala mediteraneeana
  • Sarmale – muzica populara
  • Friptura – muzica lautareasca
  • Tort – dupa clasicul ,,La multi ani” poti folosi piese care sa fie in ton cu acest moment.

Dansul mirilor, muzica pentru invitati si pentru alte obiceiuri

Momentul cu valsul mirilor este recomandat sa aiba loc dupa aperitiv deoarece atunci cand ajung la restaurant majoritatea invitatilor sunt obositi, insetati si poate le este si foame. Avantajul plasarii acestui moment dupa aperitiv este acela ca invitatii vor fi mai usor de convins sa se alature dansului. In ceea ce priveste melodia aleasa pentru primul vostru dans, aceasta se face chiar din momentul in care repetati cu instructorul de dans. Piesa poate sa fie un vals, un tango sau un slow, in functie de preferinte. Alegeti o piesa care sa va reprezinte si care va face sa va simtiti lejer pe ringul de dans.

Pentru dans in timpul petrecerii de nunta puteti opta pentru orice gen muzical: disco anii ’70, ’80 sau ’90, pop-rock, folk, rock, latino, dance etc. Aici intra in rol un DJ nunta cu animarea atmosferii si invitarea persoanelor pe ringul de dans. Nu trebuie sa lipseasca nici muzica populara pentru deliciul persoanelor mai in varsta care participa la eveniment.

Similar Posts