7 beneficii ale consumului moderat de bere

Berea şi vinul se consumă încă din cele mai vechi timpuri. Nenumărate cercetări au fost realizate cu privire la consumul acestora, dar dacă ar fi să facem un rezumat este clar că alcoolul consumat în cantităţi mari dăunează organismului, însă dacă este consumat cu măsură se știe că aduce şi câteva beneficii.

7 beneficii ale consumului moderat de bere

Berea conţine: acid folic, seleniu, magneziu, fosfor şi potasiu, benefice organismului.

Iată câteva beneficii mai puţin cunoscute pe care le are consumul moderat de bere asupra organismului.

Întreţine pielea
În apa de baie adaugă 500 ml de bere preferabil neagră şi poţi scăpa de diferite boli cronice ale pielii precum psoriazisului.

Întăreşte oasele şi previne osteoporoza
Datorită conţinutului, producţia de colagen este stimulată, astfel că densitatea osoasă creşte iar articulaţiile devin flexibile. Preferabil este să consumi bere făcută cu malţ de orz. O serie de compuşi din hamei au proprietatea de a reduce eliminarea calciului din oase, astfel că osteoporoza este prevenită.

Scade colesterolul
Berea neagră este o sursă de fibre solubile care au capacitatea de a reduce colesterolul. Aceasta conţine 3,5 grame de fibre solubile, în jumătate de litru, necesarul de fibre pentru un adult fiind de 5 grame pe zi.

Previne inflamaţiile
Datorită compuşilor amari din hamei, berea previne şi de asemenea, combate procesele inflamatorii.

Protejează rinichii
O serie de compuşi din hamei reduc riscul apariţiei calculilor renali. Pentru aceste efecte este suficient să consumi un pahar de bere pe zi.

Este o sursă de antioxidanţi
Berea conţine antioxidanţi naturali. Aceştia au ca sursă malţul şi hameiul. Cantitatea de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere.

Reduce riscul apariţiei de bolilor cardiovasculare
Datorită conţinutului de vitamine din grupul B, berea are efecte de subţiere a sângelui, prevenind formarea de cheaguri. De asemenea, consumul moderat de bere reduce riscul inflamaţiilor, una din cauza principală a apariţiei aterosclerozei.