Casa ecologica spectaculoasa in Romania

Casa ecologica spectaculoasa in Romania

author
0 minutes, 56 seconds Read

Un bucurestean, Dragos Iliescu, a avut o idee originala de a construi o casa realizata exclusiv din materiale naturale – lemn, piatra si pamant.

Casa ecologica spectaculoasa in Romania

Satul de viata din capitala Romaniei, acesta dorea sa-si construiasca o casuta unde sa se poate retrage in liniste, si unde sa fie departe de betoanele si viata tumultoasa a capitalei.

“Sunt niste filmulete pe YouTube, cu niste case facute in strainatate, cu niste capre pe ele. Caprele pasc iarba si tund iarba de pe case si asta mi s-a parut fantastic. Mi-am zis, ia uite dom’le, sa ai pe casa gazon, asa vreau”, a spus Dragos, pentru RomaniaTV.

In acest scop bucuresteanul a cumparat o bucata de pamant in Baile Olanesti langa o padure si a inceput sa-si construiasca casa visurilor sale. Dupa un an de munca si aproximativ 250.000 de euro cheltuiti, si-a vazut visul implinit.

Casa ecologica spectaculoasa in Romania

Una dintre camere a fost amenajata ca un buncar pentru a rezista la cutremure. Casa desi are o suprafata de 200 mp, este incalzita de o centrala termica pe lemne. Totusi elementul de rezistenta il constituie acoperisul, format dintr-un strat de pamant pe care proprietarul cultiva grau.

Similar Posts